Svečiai iš Kanadaos JAV sostinėje buvo sutikti ne itin svetingai – jau nuo pirmųjų minučių „Wizards“ krepšininkai be gailesčio vieną po kito švaistė taiklius metimus. „Raptors“ komandą gelbėjo tik DeMaro DeRozano benefisas.

Visgi 27 taškus iki pertraukos pelnęs kanadiečių lyderis per paskutinius du kėlinius puolime nebebuvo toks produktyvus, o tuo pasinaudoję Vašingtono krepšininkai savo sirgalius pradžiugino įspūdinga pergale net 37 taškų skirtumu.

„Raptors“ marškinėlius jau penktąjį sezoną vilkėsiantis Jonas Valančiūnas rungtynes tradiciškai pradėjo starto penkete ir aikštelėje iš viso praleido 22 minutes.

Per šį laiką 24-erių metų uteniškis pelnė 5 taškus (2/8 dvit., 1/1 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko bloką, nė sykio nesuklydo, tačiau prasižengė 2 kartus.

Tačiau lietuviui sunkiai sekėsi ne tik puolime, bet ir gynyboje – pagrindinis varžovų centras lenkas Marcinas Gortatas per 28 minutes pasižymėjo 16 taškų (7/8 dvit., 2/3 baud. met.), 8 atkovotais kamuoliais ir 3 blokais.

„Wizards“: Bradley Bealas (9 rez. perd.) ir Markieffas Morrisas po 19, Otto Porter Jaunesnysis (9 atk. kam.) ir Marcinas Gortatas po 16, Johnas Wallas 15 (11 rez. perd.), Kelly Oubre Jaunesnysis 13, Jasonas Smithas 10 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 34 (10/19 dvit., 1/5 trit., 11/12 baud. met.), Kyle'as Lowry 8 (3/7 dvit., 0/4 trit., 2/2 baud. met., 5 rez. perd., 6 kld.), Pascalis Siakamas ir Patrickas Pattersonas po 7 taškus.

J. Valančiūnas per septynerias Kanados klubo draugiškas rungtynes aikštėje nepasirodė tik vieneriose – prieš Argentinos čempionus, kuomet Dwane'as Casey nusprendė pailsinti visus savo lyderius.

Centras iš Lietuvos ikisezoninio etapo metu ant parketo praleisdavo po 21 minutę, pelnydavo po 8,8 taško, atkovodavo po 7,5 kamuolio ir varžovams išrašydavo po 1 bloką.

„Raptors“ ekipa reguliarųjį sezoną pradės spalio 27 dieną 2:30 val. Lietuvos laiku namuose priimdama Detroito „Pistons“ krepšininkus.

Jonas Valančiūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)