Jonas Valančiūnas mačą pradėjo gana solidžiai. Jam netrukdė ir tai, kad prieš jį stovėjo būsimas NBA „Šlovės muziejaus“ narys penkiskart lygos čempionas Timas Duncanas. 23-ejų lietuvis savo vikriais judesiais maudė 16 metų vyresnį varžovą – vien per pirmą kėlinį pataikė 5 dvitaškius iš 7 ir pelnė 10 taškų.

Tačiau ant parketo sugrįžęs po poilsio minučių 213 cm ūgio centras iš savo komandos draugų kamuolių beveik nebesulaukdavo. Iš viso per 29 minutes JV pelnė 16 taškų (8/11 dvit.), atkovojo 6 ir prarado 2 kamuolius, atliko 2 blokus ir 2 sykius pažeidė taisykles.

Jo tiesioginis oponentas T. Duncanas aikštelėje taip pat praleido 29 minutes, per kurias surinko 5 taškus (2/7 dvit., 1/1 baud. met.), 11 atšokusių ir 1 perimtą kamuolį, 3 blokus ir klaidą.

Verta pažymėti, kad Kanados klubo treneris Dwane'as Casey šiose rungtynėse vertėsi be dviejų savo žvaigždžių – DeMaro DeRozano ir Kyle'o Lowry – pagalbos.

O štai Tekaso ekipos lyderis Kawhai Leonardas sužaidė rezultatyviausią NBA karjeros mačą – pelnė 33 taškus. Jo ir LaMarcuso Aldridge'o tandemas leido San Antonijaus komandai pagerinti 10 metų išsilaikiusį klubo pergalių rekordą.

Tiek „Spurs“, tiek „Raptors“ jau turi kelialapius į NBA atkrintamąsias varžybas. Be to, abi komandos savo konferencijose – atitinkamai Vakaruose ir Rytuose – rikiuojasi antros, į priekį praleisdamos tik praėjusių metų finalininkus – „Warriors“ ir „Cavaliers“.

„Spurs“: Kawhi Leonardas 33 (10/17 metimai iš žaidimo, 11/11 baud. met., 7 rez. perd., 3 per. kam.), LaMarcusas Aldridge'as 31 (12/18 dvit., 7/7 baud. met., 15 atk. kam.), Tony Parkeris 8 taškai.

„Raptors“: Normanas Powellas 17, Jonas Valančiūnas ir Cory Josephas (7 rez. perd.) po 16, Terrence'as Rossas 13, Patrickas Pattersonas ir Delonas Wrightas po 12 taškų.

Jono Valančiūno blokas LaMarcusui Aldridge'ui
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)