Iki 2011 metų J. Vainauskas vadovavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai, tad vertindamas sostinės klubo sezoną negailėjo kritikos, bet tuo pačiu įžvelgė ir teigiamų perspektyvų.

Lietuvos rytas“ sužaidė turbūt savo prasčiausią sezoną klubo istorijoje. Buvo tikrai nelengva stebėti buvusius savo auklėtinius, atrodančius taip prastai. Tikiuosi, kad šis sezonas „Lietuvos rytą“ išmokys daugelio dalykų ir kitąmet į Lietuvos bei Europos arenas jis sugrįš sustiprėjęs.

Be jokios abejonės, artimiausioje ateityje „Lietuvos rytas“ vėl gali tapti pirmaujančiu klubu Lietuvoje. Nes, nepaisant visų problemų, komanda sugebėjo išlaikyti finansinį stabilumą ir panašu, kad klubas vėl turės nemažą biudžetą. Mano žiniomis, klubo prezidentui pavyko suburti nemažą rėmėjų grupę. Čia „Lietuvos ryto“ pranašumas prieš „Žalgirį“ kitą sezoną turėtų jaustis akivaizdžiai“, – pokalbį su „SportoTV.lt“ pradėjo J. Vainauskas.

Pirmu Lietuvos vicečempionų tarpsezonio pirkiniu tapo Gediminas Orelikas, kuris vienbalsiai buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėju. Visgi Vainauskas abejojo puolėjo galimybėmis įsitvirtinti „Lietuvos ryte“.

„Man tai buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus“, – tvirtino J. Vainauskas. – Gediminas yra tikrai pajėgus LKL lygio žaidėjas, tačiau aš jo galimybes įsitvirtini pagrindinėje „Lietuvos ryto“ sudėtyje vertinčiau rezervuotai, kadangi toje pozicijoje yra Eimantas Bendžius ir Steponas Babrauskas. Abejočiau, ar G. Orelikas yra pajėgus konkuruoti su šiais dviem krepšininkais“.

Kalbėdamas su „SportoTV.lt“, J. Vainauskas dar kartą patvirtino, jog trokšta sugrįžti į komandą, kuriai atidavė didžiąją dalį savo gyvenimo. Vilnietis sako esąs pasirengęs žengti pirmą žingsnį ir pradėti dirbti su dublerine „Lietuvos ryto“ ekipa.

„Manau, kad mano sugrįžimas į „Lietuvos rytą“ tikrai įvyks. Galbūt net kitame sezone. Pirmas žingsnis, kuris man atrodo teisingiausias, – antrinės komandos formavimas, nes „Lietuvos rytas“ prarado savo branduolį. Jį reikia išauginti iš naujo. Esu pasiruošęs dirbti su tais jaunais krepšininkais“, – savo ateities planus įvardino J. Vainauskas.

J. Vainauskas interviu su „SportoTV.lt“ dalyje taip pat dalinosi mintimis apie išpūstus klubų biudžetus, LKL, licencijavimo tvarką, Šarūną Kliokį bei „Lietuvos ryto“ pertrauką Eurolygoje.

Taip pat J. Vainauskas teigė, kad Renaldui Seibučui „Lietuvos ryto“ lyderio vaidmuo buvo „per didele našta“.

„Tai yra geras, energingas žaidėjas, tačiau norint būti „Lietuvos ryto“ lyderiu, aš įsivaizduoju toje pozicijoje gerokai stipresnį krepšininką, galintį nulemti rungtynių baigtį ir būti pavyzdžiu komandos draugams. Kol kas aš iš Renaldo per paskutinius dvejus metus tokio žaidimo nepamačiau“, - krepšininką kritikavo J. Vainauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)