„Tiek jis, tiek mes norėjome ir galvojome, kad reabilitacija bus trumpesnė, bet šį kartą svarų žodį tarė daktarai. Taip iš tų 20 žaidėjų jau šiandien liko 18“, – giliai atsikvėpė J. Kazlauskas.

„Aukštaūgių mažoka ir konkurencija mažėja... Svarbiausia, kad nepritrūktume: ar tai trauma, ar liga, ar dar kažkas...“, – į medinį stalą beldė 61-erių nacionalinės ekipos vairininkas.

„Brolis“ tik prieš savaitę baigė savo sezoną Italijoje, bet dėl galimybės pasirodyti nacionalinėje komandoje dvejojo jau anksčiau, nes dar jautė paskutinės traumos padarinius – vasarį jam įplyšo kelio sąnario meniskas.

„Kelis dar nepilnai pagydytas ir žaidžiu su skausmais“, – prieš 12 dienų Krepšinis.lt pasakojo su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubu Italijos vicečempionu antrus metus iš eilės tapęs 212 cm ūgio vilnietis.

Italijos čempionate D. Lavrinovičius šiemet vidutiniškai vos per 16 minučių rinko po 10,1 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio, o Europos taurės turnyre per 19 žaidimo minučių galėjo pasigirti 10,9 taško ir 3 po krepšiais sugriebtų kamuolių vidurkiu.

J. Kazlausko kandidatų sąraše šiuo metu liko vos trys centrai – Robertas Javtokas, Antanas Kavaliauskas ir Jonas Valančiūnas. Būtent ši trijulė 2015 metais ir tapo Europos vicečempione.

Iš viso į išplėstinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, kurį LKF oficialiai nusiuntė FIBA organizacijai, buvo patekę 24 žaidėjai, tačiau keturi iš jų jau „atkabinti“ – tai Žygimantas Janavičius, Lukas Lekavičius, Martynas Gecevičius ir Martynas Pocius.

Visgi į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje iš jau tik 18 laukiamų susirinko vos 11 žaidėjų – Vaidas Kariniauskas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Girdžiūnas, Robertas Javtokas, Adas Juškevičius, Artūras Milaknis, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius, Rokas Giedraitis ir Antanas Kavaliauskas.

Likę 7 kandidatai dėl skirtingų priežasčių prisijungs kiek vėliau. Klaustukas kol kabo tik ties vienintelio Donato Motiejūno pavarde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)