Abu lietuviai rungtynes pradėjo starto penkete ir abu jie pirmame kėlinyje sužaidė 7 minutes ir 35 sekundes. Per šį laiką kiek geriau sekėsi J. Valančiūnui – vidurio puolėjas pelnė 6 taškus ir atkovojo 3 kamuolius, kuomet D-Mo pataikė vieną baudos metimą iš dviejų ir atkovojo kamuolį.

Antrame ketvirtyje D. Motiejūnas prasiveržimu pataikė pirmą metimą iš žaidimo, o netrukus išprovokavo Kyle‘o Lowry pražangą, tačiau ir vėl realizavo tik vieną baudos metimą. Tuo metu JV atkovojo kelis kamuolius, blokavo metimą bei sulaukęs puikaus K. Lowry perdavimo įkrovė į krepšį.

Visgi per pirmą rungtynių pusę abu lietuviai prastai gynėsi – J. Valančiūno tiesioginis varžovas Dwightas Howardas buvo pelnęs net 17 taškų, o D. Motiejūno pagrindinio priešininko Luiso Scola sąskaitoje buvo 16 taškų.

Trečiame kėlinyje pasižymėti pavyko tik J. Valančiūnui – uteniškis įmetė du baudos metimus bei blokavo Jameso Hardeno metimą.

Ketvirtame kėlinyje lietuviai nepasižymėjo – J. Valančiūnas krepšio neatakavo, o D. Motiejūnas apskritai į aikštelę neįžengė.

Nors J. Valančiūnas ir D. Motiejūnas vienas kito negynė, įvairios situacijos rungtynių metu suvedė lietuvius akis į akį. Pavyzdžiui, antrame kėlinyje JV gavo kamuolį po krepšiu prieš D-Mo ir bandė įveikti kauniečio gynybą, tačiau nesėkmingai – „Rockets“ puolėjas pavyzdingai „atstovėjo“ gynyboje ir sutrukdė savo priešininkui išmesti metimą, kurį netrukus blokavo D. Howardas.

Iš viso J. Valančiūnas aikštelėje praleido 28 minutes, per kurias pelnė 12 taškų (5/9 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 10 kamuolių, blokavo 3 metimus, kartą suklydo, 3 sykius prasižengė ir gavo du blokus. Savo ruožtu D. Motiejūnas žaidė 20 minučių, per kurias įmetė 4 taškus (1/3 dvitaškis, 0/2 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir po 2 kartus suklydo bei prasižengė.

Paskutinį kartą šį sezoną „Raptors“ savo arenoje buvo pralaimėjusi sausio 3 dieną, kuomet 113:115 nusileido 42 taškus pelniusio Jimmy Butlerio vedamai Čikagos „Bulls“ ekipai.

Tačiau įspūdingesnis faktas yra tas, kad „Rockets“ paskutinį kartą „Air Canada Centre“ arenoje buvo laimėjusi beveik prieš dešimtmetį – 2007-ųjų kovą.

Rungtynes Toronte stebėjo Lietuvos rinktinės treneris J. Kazlauskas. Strategas vėliau vyks stebėti kito lietuvio – Domanto Sabonio – mačo NCAA lygoje.

Iki kito karto, kuomet vienoje aikštelėje lakstys J. Valančiūnas ir D. Motiejūnas, laukti ilgai nereikės – „Raptors“ jau kovo 26-tąją svečiuosis Hjustone.

„Raptors“: Luisas Scola 21, DeMaras DeRozanas 19, Kyle‘as Lowry 17, Jonas Valančiūnas 12 (10 atk. kam.), Cory Josephas ir Terence‘as Rossas po 9 taškus.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 40 (8/13 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 15/19 baudos, 14 rez. perd.), Corey Breweris 23 (5/10 tritaškiai), Dwightas Howardas 21 (9/12 dvitaškiai, 3/4 baudos, 11 atk. kam.), Trevoras Ariza 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)