Nors žaidėjus diskvalifikavusi lyga krepšininkų pavardžių neįvardijo, žiniasklaida netruko išsiaiškinti, kad rūstybę užsitraukė 20-metis 196 cm ūgio E. Šeškus ir 21-erių 206 cm ūgio A. Jankaitis, neseniai atleisti iš „Rasų“ klubo. NKL Drausmės komisijos sprendimu, jie diskvalifikuoti „suabejojus žaidėjų nesportinio ir kitokio elgesio veiksmais“. Netruko išaiškėti ir faktas, kad abu šie krepšininkai įtariami dalyvavę dalyvavimu nelegaliose varžybose ir bandymu daryti įtaką rungtynių rezultatui.

Pats E. Šeškus tokių kaltinimų kratėsi, o už jį mūru stojo ir žaidėjo tėvas Virginijus Šeškus, pareiškęs, kad visa ši istorija nukeliaus iki teismų.

„Tai absurdų absurdas. Negalima apkaltinti žmogaus, neturint jokių įrodymų: kažkas kažką pasakė ir girdėjo... Jau esu išsiaiškinęs, kad už šių dalykų stovi visai kiti žmonės. Aš jau net pats detektyvu ėmiau dirbti: lažybų kontoras apskambinėjau, klausiau visų pažįstamų, ar buvo kokie nors įtartini statymai. Kalbinti kontorų atstovai nieko nepastebėjo“, – tąsyk Krepšinis.lt sakė V. Šeškus, pareiškęs, kad diskvalifikuotą sūnų mielai priims į savo treniruojamos Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos gretas.

Taip ir nutiko. Vilniaus „Lietuvos rytas“, kuriam pagal sutartis priklausė tiek E. Šeškus, tiek A. Jankaitis, išsiskyrė su abiem krepšininkais, o netrukus LKL sulaukė „Vytauto“ prašymo registruoti naują žaidėją.

LKL, po kelių dienų delsimo, krepšininkui uždegė žalią šviesą. Nors kilo daug klausimų, kaip žemesnėje lygoje dėl įtarimų diskvalifikuotas žaidėjas gali pereiti į aukštesnį divizioną, LKL tai motyvavo E. Šeškaus apeliacija, pateikta Lietuvos krepšinio federacijai (LKF).

„Turime patvirtinimą, kad E. Šeškus, gindamas savo garbę ir teises, įteikė apeliaciją LKF etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai. Šiuo pagrindu jį registruojame „Vytauto“ komandoje ir laukiame galutinio LKF komisijos sprendimo“, – pažymėjo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Kol LKF sprendžia, kaip pasielgti su E. Šeškumi, Krepšinis.lt siūlo pasižiūrėti trijų įtarimus sukėlusių „Rasų“ rungtynių epizodus, kuriuose veikia abu diskvalifikuoti krepšininkai.

Tai – lapkričio 6 d. mačas tarp Molėtų „Ežerūno-Kario“ ir „Rasų“, lapkričio 7 d. mačas tarp „Rasų“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ bei gruodžio 12 d. mačas tarp „Rasų“ ir „Palangos“.

Ar vien tik šie epizodai galėjo tapti krepšininkų išmetimo iš lygos priežastimi – spręskite patys. Visgi, Krepšinis.lt žiniomis, NKL Drausmės komisija sprendimą diskvalifikuoti žaidėjus priėmė turėdama daugiau vidinės informacijos iš Raseinių klubo ir lažybų rinkos prievaizdų.

Rungtynes Molėtuose „Rasai“ pralaimėjo 60:65. Pagal oficialų protokolą, E. Šeškus jose pelnė 14 taškų (5/10 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 1/2 bauda), atkovojo 4 kamuolius ir 1 kartą suklydo, o A. Jankaitis surinko 6 taškus (2/9 metimai), atkovojo 8 kamuolius ir 2 kartus suklydo.

Šiuose vaizdo įrašuose E. Šeškus žaidžia vilkėdamas 14 numeriu pažymėtus baltus marškinėlius, o A. Jankaitis – 15.

Rungtynes su „Sūduva-Mantinga“ raseiniškiai pralaimėjo 66:115. A. Jankaitis šiame mače surinko 16 taškų (6/6 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 1/3 baudos), atkovojo 2 kamuolius ir 2 kartus suklydo, o ne itin ilgai žaidęs E. Šeškus taškų nepelnė (0/3 tritaškiai, 3 klaidos) ir mačą baigė anksčiau laiko, patyręs čiurnos traumą.

Tuo metu dvikovą „Palangai“ Raseinių ekipa pralaimėjo 76:88. E. Šeškus tąsyk pelnė 4 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 kartus suklydo, o A. Jankaitis taip pat pelnė 4 taškus, sugriebė 3 kamuolius ir 2 sykius suklydo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)