Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (18-2) sausakimšoje namų arenoje 97:94 (28:26, 23:22, 21:28, 25:18) nukovė Vilniaus „Rytą“ (16-3), kuris likus žaisti mažiau nei 30 sekundžių dar pirmavo trimis taškais, bet sugebėjo paleisti pergalę iš rankų.

„Mes turėjome būti kietesni, kai turėjome plius dešimt, plius septynis. Kažkur leidome pigesnius taškus pelnyti, nustojome žaisti kažkur. Su visa pagarba „Žalgiriui“, bet mes pergalės nusipelnėme daugiau, turint omenyje visas aplinkybes, kurios buvo rungtynėse“, – po nesėkmės įsitikinęs buvo G. Žibėnas.

Spaudos konferenciją „Ryto“ treneris pradėjo itališkai pasveikindamas kolegą Andrea Trinchieri.

Jo auklėtiniai antrame kėlinyje pirmavo 48:41, o trečiame turėjo ir dviženklę persvarą – 72:62.

Likus žaisti 24 sekundes „Rytas“ dar pirmavo 94:91 ir artėjo prie sensacijos, bet Keenanas Evansas švelnino rezultatą, o sostinės ekipą paskandino Marcusas Fosteris. Gynėjas klydo, K. Evansas tą pavertė dar dviem taškais, o netrukus „Ryto“ amerikietis prasižengė puolime ir Edgaras Ulanovas baudų metimais įtvirtino „Žalgirio“ pergalę.

„Nemanau, kad „Žalgiriui“ reikia kažkieno pagalbos laimėti rungtynes“, – mįslingai paskutinius epizodus įvertino sostinės ekipos strategas.

„Kad nepasiėmėme taško yra didžiulis negatyvas, nes tikrai jautėme, kad šiandien galime. Niekas nieko nekaltina dėl vienos klaidos paskutinę ataką ar vieno švilpuko. Pirštu durti į vieną ar kitą epizodą.. Kai buvo +7, +10 mes turėjome būti kitokie, jeigu norime laimėti išvykoje prieš „Žalgirį“. Turėjome šansą kontroliuoti rungtynes kitokiu būdu“, – aiškino G. Žibėnas.

„Rytas“ šiame mače neturėjo Gyčio Masiulio, R.J. Cole’o ir Margirio Normanto ir iš esmės vertėsi 7 krepšininkais, nes Gantas Križanauskas žaidė šešias, o Oskaras Pleikys aštuonias minutes.

Vis tik nuovargiu G. Žibėnas nesiteisino: „Kelios klaidos ir iš nuovargio gal, reikės žiūrėti. Aš visada esu tos nuomonės, kad kai žaidi pilnoje arenoje, prie gerų fanų, adrenalinas numuša visus nuovargius ir smulkius skausmus. Tai nėra pasiteisinimas ir nedejuosime.“

Vilniečiai akistatai su „Žalgiriu“ pasiruošti turėjo net 8 dienas. G. Žibėnui tai buvo pirmoji akistata prieš kauniečių trenerį A. Trinchieri.

„Labai didelis akcentas buvo į pokyčius. Jis įnešė greitesnį žaidimą, atakuoja greičiau, todėl labai svarbu stabdyti kamuolį. Kur kas didesni vaidmenys išreikšti Manekui ir Biručiui, jiems sukuriamos kur kas geresnės progos. Bet daug kas ir likę – žaidžiama su Ulanovu lemiamais momentais, Šmitas plečia aikštę, antroje mačo pusėje keičiasi ginamaisiais“, – įžvelgtus pasikeitinimus įvardijo jis.

Šeimininkams laimėti nesukliudė nei prastas baudų pataikymas (16/28, 57 proc.), nei pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių (26:38).

Tai antrasis klubų tarpusavio mačas šiame sezone – pirmąjį „Žalgiris“ išvykoje taip pat laimėjo 81:67.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)