Paskutinės LKL reguliariojo sezono rungtynės namuose prieš „Dzūkiją“ vilniečių padėčiai turnyro lentelėje visiškai neturės jokios įtakos. O štai Andrejaus Urlepo auklėtiniams šio mūšio kaina – itin brangi.

Jeigu Kėdainių „Nevėžis“ nepateiks staigmenos ir Klaipėdoje neparklupdys „Neptūno“, dzūkai, laimėję prieš „Lietuvos rytą“, galutinėje rikiuotėje finišuotų devinti ir neiškristų iš pirmenybių.

Priešingu atveju „Dzūkija“ iškristų į žemesnį divizioną – NKL pirmenybes.

Paklausite, kodėl dzūkų likimas svarbus T. Pačėsui? Todėl, kad būtent 44-erių alytiškis 2012 metais ir įkūrė „Dzūkijos“ klubą.

2012 metais NKL čempionate Alytaus komanda pasidabino sidabro medaliu ir pagal sportinį principą į LKL duris neprisibeldė. Vis tik dzūkams pavyko įsigyti Kauno „LSU-Baltų“ licenciją, todėl jau 2013-ųjų rudenį jie galėjo debiutuoti stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje.

Akivaizdu, kad T. Pačėsas nenorėtų, jog visas įdirbis nueitų šuniui ant uodegos ir alytiškiams vėl tektų žaisti NKL pirmenybėse. Bet didžiausias koziris – jo paties rankose: tereikia „atiduoti“ dzūkams pergalę ir viltis, kad antausio negaus „Neptūnas“.

Bet „Nevėžio“ klubo vadovai nėra linkę pasiduoti tokioms aferoms ir yra pasiryžę netgi palikti lygą, jeigu nebus laikomasi garbingo žaidimo principų.

„Klubo „Nevėžis“ vadovybė kategoriškai pasisako prieš užkulisinius žaidimus ir yra už švarų bei garbingą žaidimą krepšinio aikštelėje“, – rašoma oficialioje LKL autsaiderių svetainėje.

LKL. Kauno "Žalgiris" - Kėdainių "Nevėžis"

Šiuo metu „Dzūkija“, kaip ir „Nevėžis“, savo kraityje turi 8 pergales ir 27 pralaimėjimus bei rikiuojasi aukščiau. Tačiau tarpusavio akistatų seriją alytiškiai pralaimėjo 1:3, todėl surinkus po vienodą taškų skaičių, šeštadienio vakarą trokštamoje devintoje pozicijoje atsidurtų kėdainiškiai.

„Kol nesužaistos visos čempionato rungtynes, žiūrima į bendrą praleistų ir įmestų taškų santykį, bet pasibaigus reguliariajam sezonui pagrindiniu kriterijumi, skirstant vietas, tampa bendras tarpusavio rungtynių rezultatas“, – LKL nuostatus priminė varžybų direktorius Saulius Samulevičius.

Taip, T. Pačėsas oficialiai jokių sąsajų su „Dzūkija“ neturi, bet šio klubo direktorės pareigas užima trenerio žmona Laima Pačėsienė. Taip pat sezono metu „Lietuvos rytas“ ir „Dzūkija“ atliko žaidėjų rokiruotę: į Vilnių persikėlė Adamas Lapeta, o į Alytų išvyko Julius Jucikas.

Sąmokslo teorijų kūrėjai prieš „Lietuvos ryto“ strategą jau triumfavo praėjusią savaitę, kai LKL vicečempionai Prienuose 77:80 pralaimėjo „Vytautui“. Ši Virginijaus Šeškaus auklėtinių pergalė padidino „Lietuvos ryto“ galimybes pusfinalyje išvengti neparankesnių varžovų – „Neptūno“ arba Utenos „Juventus“ krepšininkų.

Tiesa, jeigu tuomet lažybų kontoras užgriuvę žmonės masiškai statė pinigus už „Vytauto“ pergalę, tai „Dzūkijos“ džiaugsmu penktadienio rytą tikėjo tik nedidelė lietuvių dalis: lažybų kontora „TopSport“ už dzūkų pergalę siūlė 12, o „TonyBet“ ir „Orakulas“ – 10 koeficientą.

Tai reiškia, kad pastatę 10 eurų už „Dzūkijos“ pergalę galėtumėte laimėti atitinkamai 120 arba 100 eurų.

Vis tik dienai perkopus į antrąją pusę koeficientai ėmė tendencingai mažėti, o 19 val. jie lažybų punktuose smuko iki 5.

Alytaus "Dzūkija"

Tiesa, jeigu žvelgtumėme į dar tolimesnę ateitį, likusi dešimta „Dzūkija“ vis tik išsaugotų galimybę likti LKL čempionate ir kitam sezonui.

„Krenta tik tuo atveju, jeigu yra, kam užimti jų vietą, nes komandos turi atitikti du kriterijus: turėti tinkamą biudžetą ir salę. Bet NKL komandų pagrindinis kriterijus yra arena, nes tinkamą turi tik Palanga“, – aiškino S. Samulevičius.

Kaip tik „Palangos“ klubas ir iškopė į savaitgalį vyksiantį NKL finalo ketvertą. Jeigu šias pirmenybes laimėtų ne pajūrio komanda, o Jonavos „Petrochema-Dextera“ ar Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, tai pastarosioms būtų kaip reikiant sunku atitikti licencijuojamų klubų lygį vien dėl tinkamos arenos trūkumo.

O jeigu triumfuotų Kauno „Žalgiris-2“ komanda ir ši norėtų žengti į stipriausią lygą, LKL valdybai vasarą tektų svarstyti apie nuostatų, pagal kuriuos dublerinės komandos LKL žaisti negali, pakeitimą.

Pagal lygos taisykles, jeigu NKL čempionai neatitinka LKL klubo lygmens, pirmenybę užimti jų vietą gauna paskutinę vietą stipriausioje lygoje užėmusi komanda.

Bet taip toli dar veikiausiai nereikia žvelgti. Palaukime šeštadienio popietės ir pamatysime, kaip iš tikrųjų susidėlios LKL reguliariojo sezono turnyro lentelė. Visi penki 34 turo mačai bus žaidžiami vienodu laiku – nuo 17 val.

Paskutinio LKL turo tvarkaraštis:

Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Alytaus „Dzūkija“

Panevėžio „Lietkabelis“ – Prienų-Birštono „Vytautas“

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Utenos „Juventus“

Klaipėdos „Neptūnas“ – Kėdainių „Nevėžis“

LKL turnyro lentelė:

1.Žalgiris353233033:2458
2.Lietuvos Rytas352782964:2558
3.Vytautas3519162766:2755
4.Neptūnas3518172692:2609
5.Juventus3518172808:2900
6.Šiauliai3517182811:2807
7.Lietkabelis3515202638:2782
8.Pieno Žvaigždės3513222795:2929
9.Dzukija358272359:2683
10.Nevezis358272529:2914

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)