D. Itoudis pasveikino žurnalistus su Naujaisiais metais ir palinkėjo visiems geros kloties 2019-aisiais.

Galbūt CSKA strategas nebūtų toks mandagus, jeigu „Žalgiriui“ būtų pavykę išlaikyti ketvirto kėlinio pradžioje turėtą 6 taškų persvarą.

Nors šaltuko Kaune penktadienio vakarą netrūko, svečiams į tikslą teko šuoliuoti plonu ledu.

„Nuoširdžiai sveikinu savo žaidėjus. Po tokios dvikovos daug apie ką galima pakalbėti. Pirmame kėlinyje dominavome, diktavome tempą, gudriai gynėmės, provokavome klaidas. Trečias kėlinys buvo tikras nusivylimas, dalijome priešininkams dovanas, pavyzdžiui, turėdami kamuolį savo rankose užsidirbome nesportinę pražangą. Bet paskutiniame ketvirtyje parodėme, kaip galime susikaupti kritinėmis akimirkomis.

Bandėme „išplėsti“ aikštę, žaidėme mažu penketu, gerai dalinomės kamuoliu. Du faktoriai buvo ypač svarbūs: tai 18 varžovų klaidų ir mūsų laimėta kova dėl atšokusių kamuolių. Žaidžiant su tokia komanda kaip „Žalgiris“ labai svarbu nesuteikti antrų progų. Be to, varžovai šįkart nežaidė kūrybingai, ir tai buvo didelis mūsų gynybos pasiekimas“, – vertino D. Itoudis.

Komentuodamas dramą paskutinėmis minutėmis, jis neneigė, kad sėkmė buvo „raudonarmiečių“ pusėje.

„Aišku, rungtynės galėjo baigtis visaip, bet mano žaidėjai neabejojo vienas kitu ir laimėjo labai nepalankioje svečiams arenoje“, – pažymėjo CSKA vairininkas.

Jei Šarūnas Jasikevičius greta aikštės širdo dėl pačioje mačo pabaigoje Derrickui Waltonui skirtos nesportinės pražangos, savų abejonių turėjo ir D. Itoudis.

Arbitrai penktadienį šeimininkus nuolat siuntė prie baudų metimų linijos – „Žalgirio“ žaidėjai turėjo progą nuo pastarosios pasižymėti net 43 kartus ir taip surinko 38 taškus.

43 baudų metimai būtų šio sezono Eurolygos rekordas, jei ne kauniečių akistata su kita Rusijos ekipa Maskvos srities „Chimki“, kurioje Š. Jasikevičiaus auklėtiniai atliko vienu metimu daugiau.

Kaip ir tiesioginis oponentas „Žalgiryje“, D. Itoudis susilaikė nuo komentarų teisėjavimo tema.

„Kaip žinote apie teisėjus negaliu kalbėti. Taip, krepšinis buvo atletiškas. Mes bandėme prisitaikyti, kai kada pavyko, kai kada ne“, – sakė graikas.

Primename, kad pirmos komandų tarpusavio rungtynės Maskvoje lapkritį baigėsi skandalingai: šeimininkai laimėjo po pratęsimo 99:97, o rungtynių sekretoriatas dvikovos pabaigoje vienos „Žalgirio“ atakų laiką sutrumpino 5 sek. CSKA vėliau atsiprašė dėl „žmogiškosios klaidos“, Eurolyga į kauniečių pateiktą skundą nesureagavo iki šiol.

Kita savaitė Lietuvos čempionams bus turkiška: antradienį jie namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“, o ketvirtadienį svečiuosis pas dabartinius Eurolygos lyderius Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)