Susitikimo pradžia sėkmingiau susiklostė šeimininkams – galingai rungtynes pradėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atitrūko 11:3, tačiau „Lietkabelis“ sugebėjo sustyguoti savo gynybą ir įtikinamai laimėti likusią pirmojo kėlinuko dalį.

Antrąjį ketvirtį su keturių taškų deficitu pradėję svečiai netruko perimti iniciatyvą į savo rankas ir vedami nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilusių Olufemi Olujobi, Margirio Normanto bei Vytenio Lipkevičiaus susikrauti 6 taškų persvarą – 30:36.

Vilniečiai daugiausiai problemų pirmoje rungtynių pusėje turėjo stabdydami Panevėžio komandos snaiperius – svečiai iki ilgosios pertraukos pataikė 5 iš 8 tolimų metimų, o po antrojo taiklaus Tomo Dimšos tritaškio „Lietkabelis“ įgavo rekordinį devynių taškų pranašumą.

Savo ruožtu, sostinės klubo puolimą ant savo pečių laikė daugiau nei pusę komandos taškų surinkęs duetas – 12 taškų pelnęs Pako Cruzas ir 8 pridėjęs Martynas Echodas. Pastarasis rezultatyvų pasirodymą papildė 5 atkovotais kamuoliais, tačiau pirmajame kėlinuke su varžovais lygiai dėl kamuolių kovoję vilniečiai po dviejų ketvirčių šiuo statistikos rodikliu atsiliko 14:18.

Po ilgosios pertraukos sostinės krepšininkai sugebėjo sukaustyti „Lietkabelio“ puolimą. Įpusėjus trečiajam ketvirčiui vos 3 taškus į savąjį krepšį praleidę vilniečiai varžovams jau buvo atseikėję 12 taškų ir persvėrę rezultatą savo naudai – 49:48.

Savo pranašumą „Rytas“ įrodinėjo iki pat trečiojo kėlinuko pabaigos: ketvirtį net 25:10 laimėję šeimininkai prieš lemiamą dešimtį minučių jau turėjo 7 taškų persvarą. Didžiausią galvos skausmą „Lietkabeliui“ ir toliau kėlė Cruzas – įsibėgėjęs meksikietis dar prieš ketvirtąjį ketvirtį buvo surinkęs jau 18 taškų.

Dinamiškai rungtynių eigai pakluso ir lemiamo kėlinuko pradžia. Ketvirtį mini spurtu 8:2 pradėję panevėžiečiai sumažino savo atsilikimą iki minimalaus, o į taiklų Deivido Sirvydžio dvitaškį tolimu metimu atsakęs Normantas dar kartą išlygino rezultatą – 66:66.

Į sėkmingą varžovų atkarpą vilniečiai turėjo dar vieną galingą atsakymą. Du tolimus metimus paeiliui pataikiusio Eimanto Bendžiaus vedami šeimininkai spurtavo 10:2, bet „Lietkabelio“ viltis priešpaskutinę susitikimo minutę atgaivino antruoju šansu taškus pelnęs Martynas Sajus bei tritaškį pridėjęs Željko Šakičius. Iki pagrindinio rungtynių laiko pabaigos likus mažiau nei pusantros minutės komandas skyrė tik trys taškai – 76:73.

Po sudėtingo ir netaiklaus Cruzo metimo skirtumą iki minimumo sumažino po prasiveržimo pasižymėjęs Dimša, tačiau Vilniaus klubą į priekį truktelėjo dar vieną tritaškį smeigęs komandos kapitonas Bendžius.

Dar vienu Dimšos dvitaškiu iki dviejų taškų priartėję „Lietkabelio“ krepšininkai ėmėsi pražangų taktikos. Prie baudų metimo linijos pasiųstas Dovis Bičkauskis realizavo tik pirmąjį bandymą, tačiau po netaiklaus antrojo metimo svečiai nesugebėjo atkovoti kamuolio ir atsisveikino su viltimis kovoti dėl pergalės.

Vilniečiams revanšuotis varžovams už prieš mėnesį Panevėžyje patirtą pralaimėjimą svariausiai padėjęs meksikietis Cruzas susitikimą užbaigė surinkęs 24 taškus ir sužaidęs rezultatyviausią savo karjeros susitikimą LKL pirmenybėse.

„Rytas“: Pako Cruzas 24 (6/10 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud., 6 rez. perd.), Eimantas Bendžius 19 (5/11 trit.), Martynas Echodas 10 taškų (9 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Tomas Dimša 16 (8 rez. perd.), Martynas Sajus ir Margiris Normantas po 12, Vytenis Lipkevičius 10 taškų.

Artimiausią susitikimą LKL pirmenybėse Panevėžio klubas žais sausio 2-ą dieną – Nenado Čanako auklėtinių laukia išvyka į Šiaulius ir akistata su to paties pavadinimo vietos klubu.

Vilniečiai į LKL kovas grįš sausio 4-ą dieną. Sostinės klubas namuose egzaminuos Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)