„Mundo Deportivo“, remiantis savo šaltiniais, praneša, kad Ispanija neteks vietos olimpinėse žaidynėse ir negalės ginti 2012 metų Londone iškovotų sidabro medalių.

Nors Ispanijos krepšinio rinktinė yra iškovojusi tiesioginį kelialapį į olimpines žaidynės, tai nesutrukdė FIBA priimti griežčiausią sprendimą. Vis dėlto, FIBA dar diskutuos su ACB lyga bei Ispanijos krepšinio federacija ir galutinį sprendimą priims tik tuo atveju, jeigu Ispanija nepakeis savo pozicijos dėl dalyvavimo Eurolygos turnyruose.

Sprendimo priežastis Ispanijos klubų dalyvavimas Eurolygos remiamame „Euroleague Commercial Assets“ turnyre.

Ispanų spauda užsimena, kad toks pats sprendimas gali būti priimtas ir dėl Lietuvos rinktinės. Tačiau skelbiama, kad FIBA atskirai susitiks su visomis federacijos, tarp jų ir Lietuvos krepšinio federacija.

FIBA šeštadienio vakare išplatino oficialų pranešimą, kuriame teigia, kad "visiškai palaiko FIBA Europe priimtus sprendimus". Bei teigia, kad bus organizuojamos derybos su įvairiomis federacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (566)