Ispanijos rinktinės kandidatų sąraše – po tris „Valencia“ ir „Barcelona“ ekipų žaidėjus, du Vitorijos „Baskonia“ klubo nariai, po vieną Malagos „Unicaja“, Madrido „Real“ Maskvos CSKA klubų narį.

Europos čempionato bronzos medalininkai kovą į 2019 metų pasaulio čempionatą pradės A grupėje, kurioje dar varžysis Slovėnija, Baltarusija ir Juodkalnija.

19-os kandidatų sąrašą paskelbė ir Vokietijos nacionalinės komandos vairininkas Henrikas Rodlas, į jį įtraukęs penkis Eurolygos žaidėjus ir NBA Plėtojimosi lygoje žaisiantį žalgirietį Isaiah Hartensteiną.

Vokiečių varžovais atranką G grupėje pradės kartu su austrais, gruzinais ir serbais. Pastarieji pirmadienio vakarą taip pat paviešino savo kandidatų sąrašą. Jame įtraukti ir 9 Eurolygos žaidėjai, tarp kurių – ir žalgirietis Vasilije Micičius.

Serbijos rinktinės kandidatų sąrašas

Tuo metu Turkijos federacija sulaukė laiško iš Stambulo „Fenerbahče“ marškinėlius vilkinčių turkų, kurie pranešė, kad rinktinėje per artimiausią „langą“ nežais.

„Visi žino, kad dėl esamo tvarkaraščio esame pastatyti į labai sudėtingą padėtį. Mums visuomet yra garbė vilkėti nacionalinės komandos marškinėlius, bet per „langus“ mūsų klubas turės žaisti Eurolygoje, o prieš jį mes turime įsipareigojimų.

FIBA tvarkaraštis turėtų būti peržiūrėtas išklausant ir žaidėjus, nes atrankoje negalės dalyvauti nei NBA, nei Eurolygos žaidėjai. Deja, tačiau privalome informuoti, kad atrankos varžybose mes nevilkėsime rinktinės marškinėlių“, – rašoma laiške.

Eurolygos čempionų garbę šiame sezone gina keturi turkai – Sinanas Guleras, Egehanas Arna, Melihas Mahmutoglu ir Barisas Hersekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)