Genialus, neįtikėtinas, geriausias Europoje krašto puolėjas. Tokiais epitetais 26-erių M. Kuzminską apdovanojo pagrindinis Malagos miesto interneto portalas „La Opinion de Malaga“, savo publikaciją apie „Unicaja“ pergalę Izraelio sostinėje dedikavęs būtent lietuviui: „M. Kuzminskas užkariavo Tel Avivą“.

„Pranašo Elijaus ranka“ – Kuzminskas – buvo ta ranka, kuri atvedė „Unicaja“ į didžią, įsimintiną pergalę prieš itin galingus varžovus“, – savo rašinyje apie rungtynes ispanai lietuvį lygina su ugninį kalaviją rankose laikydavusiu bibliniu pranašu Elijumi.

„Neabejotina, kad Kuzminskas šiuo metu yra geriausias Europoje žaidžiantis krašo puolėjas“, – rašoma kitoje portalo publikacijoje, kurioje pažymima, kad be M. Kuzminsko žygdarbių „Unicaja“ pergalės Tel Avive nebūtų iškovojusi.

„Kaip ir pirmame ture, M. Kuzminskas ir toliau demonstruoja pačią geriausią savo versiją. Ir šį kartą jis tai padarė labai komplikuotoje atmosferoje ir arenoje. Puolėjas iš Pabaltijo šiuo metu yra idealios formos ir Izraelio komandai tapo milžinišku galvos skausmu. Niekas sustabdyti jo neįstengė“, – lietuvį gyrė ir ispanų interneto portalas kiaenzona.com.

Primename, kad ilgą laiką ant atsarginių suolo dėl didelio pražangų skaičiaus praleidęs M. Kuzminskas į aikštę žengė likus žaisti 2 min. ir tapo pagrindiniu mačo herojumi. Mažiau nei per minutę jis pelnė 5 taškus iš eilės, taip inicijuodamas lemiamą spurtą ir leisdamas savo komandai susikrauti 7 taškų persvarą (87:80).

Visgi, nors 25 naudingumo balus surinkęs lietuvis ketvirtadienį surengė vieną įspūdingiausių asmeninių pasirodymų Eurolygos arenose, „Unicaja“ treneris Joanas Plaza po rungtynių M. Kuzminsko indėlio neišskyrė.

„Mes labiau norėjome nugalėti. Mes norime nugalėti visur, kiekvienoje arenoje, į kurią beatvyktume. Ir pagrindinis mūsų tikslas – būti komanda, kuri turi vieną bendrą tikslą ir surėmusi pečius žygiuoja link jo“, – visą savo kolektyvą gyrė J. Plaza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)