„Kalbėta ir prikalbėta tūkstančius kartų apie tuos rinktinės nuostolius. Dabar yra, kas yra. Ką galime padaryti, tai gerai pasiruošti. Nebegalime žiūrėti atgal, kas galėtų, kas negalėtų, turime tai, ką turime. Dirbame toliau, laikomės trenerio plano, o kaip gausis, matysime“, – kalbėjo komandos kapitonas, paklaustas apie nacionalinės komandos netektis.

Vėliau atvykusiems rinktinės nariams kapitonas turėjo pastabų.

„O kaip gi, juk laikas tvarką įvesti, kad nevėluotų.

Kalbant rimčiau, būsiu toks pat žaidėjas kaip ir kiti, nėra kažkokių kapitono privilegijų“, – žurnalistams su šypsena tvirtino J. Valančiūnas.

Jis nenorėjo išsiplėsti kalbėdamas apie komandos tikslus, tačiau neslėpė – iškovoti medalius būtų puiku.

„Kad jūsų žodžiai – Dievui į ausį. Nėra klausimų, žionoma, būtų smagu. Tokia siekiamybė ir toks planas. Laukia sunkus kelias. Dabar svarbiausia – gerai pasiruošti, o vėliau – žiūrėsime“, – kalbėjo J. Valančiūnas.

Jonas Valančiūnas


Pasaulio čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasitinka kaip reikiant nukraujavę – anksčiau jau skelbta, kad rinktinei nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, o prie jų dar prisijungė Domantas Sabonis.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Gytis Radzevičius, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus, Donatas Tarolis.

Pasirengimas pradedamas su keturiolika žaidėjų – Jonas Valančiūnas dar negali dalyvauti kontaktinėse treniruotėse dėl NBA taisyklių. Savaitę vėluos Ignas Brazdeikis, dar nežinoma tiksli situacija dėl Ąžuolio Tubelio.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš pasaulio čempionatą, startuosiantį rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks serija kontrolinių rungtynių:

  • 07 22 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 24 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)