Ar D. Sabonis gali apginti savo krepšį? Greičiausiai ne. Be to, jis nėra beprotiškai atletiškas. Visgi jis žaidžia kietai, tvirtai, o jo krepšinio įgūdžiai – tiesiog išskirtiniai. Ir per dvejus metus jis nepaprastai patobulėjo.
Andrew Sharpas
Vidutiniškai po 19,6 taško „Kovo beprotybės“ metu rinkęs, po 14,3 kamuolio atkovojęs ir po 3,3 metimo blokavęs 208 cm ūgio lietuvis tapo tikru Gonzagos „Bulldogs“ lyderiu ir pastaruoju metu sulaukia labai pozityvių prognozių, susijusių su jo dalyvavimu NBA naujokų biržoje.

Prieš savaitę „NBA Draft“ D. Saboniui prognozavo neįprastai aukštą – 5-ąjį šaukimo numerį, tačiau „Sports Illustrated“ dirbantis A. Sharpas yra gerokai atsargesnis.

Nors jo sudarinėjamame prognozių sąraše Lietuvos krepšinio legendos A. Sabonio sūnus iš 26-osios pakilo į 19-ąją vietą, analitikas išskiria ne vieną aspektą, į kurį dėmesį gali atkreipti ir prieš naujokų biržą žaidėjus „medžiojantys“ NBA klubų skautai.

„D. Saboniui stinga kelių esminių savybių, kurios NBA skautus gali vesti iš proto. Kaip ir Ivanas Rabbas (208 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas iš Kalifornijos universiteto, – Krepšinis.lt), lietuvis nėra toks aukštas, nemeta daug tritaškių. Ar jis gali apginti savo krepšį? Greičiausiai ne. Be to, jis nėra beprotiškai atletiškas“, – pažymi A. Sharpas.

Tiesa, netrukus analitikas išskiria ir keletą pozityvių aspektų.

„D. Sabonis žaidžia kietai, tvirtai, o jo krepšinio įgūdžiai – tiesiog išskirtiniai. Ir per dvejus metus jis nepaprastai patobulėjo. Jeigu pernai per NCAA atkrintamųjų rungtynes su Djuko universitetu jis buvo praktiškai ištrintas iš žaidimo, dabar jis tą patį padarė su Jakobu Poeltlu“, – dvikovą su austru talentu, kurią D. Sabonis užtikrintai laimėjo, prisiminė analitikas.

Trumpą savo komentarą D. Sabonio tema A. Sharpas užbaigė pozityviai.

„Visgi jei pusė žaidėjų šioje naujokų biržoje nuvils juos pasirinkusius klubus, D. Sabonis gali tapti malonia staigmena“, – pažymėjo A. Sharpas.

Pagal jo prognozę, 19-uoju numeriu D. Sabonį pasirinktų Detroito „Pistons“ klubas. Tas pats klubas, kuris prieš kurį laiką atšaukė mainus su Hjustono „Rockets“ klubu, kuriuose pagrindinį vaidmenį vaidino Donatas Motiejūnas.

D. Sabonio žaidimo epizodai:

Savo sprendimą dėl dalyvavimo naujokų biržoje D. Sabonis turi pateikti iki balandžio 23-iosios. Kol kas nei pats krepšininkas, nei jo tėtis Arvydas būsimo sprendimo komentuoti nėra linkę. Primename, kad neseniai D. Sabonį ir jo galimybes viešai išgyrė JAV sporto gigantas ESPN.

„Sunku išrinkti kitą krepšininką, kuris per „Kovo beprotybę“ būtų taip gerai pasirodęs NBA lygos skautų akyse. Iš trečiojo dešimtuko jis kyla aukštyn, į loterijos ratą. Tai – talentingas, puikiai dėl kamuolių kovojantis ir labai naudingas krepšininkas, kuris galbūt gali būti pakviestas netgi ir pirmajame dešimtuke“, – prognozavo ESPN.

D. Sabonis ir Gonzagos universiteto komanda pasirodymą NCAA čempionate baigė „Sweet 16“ etape, kuriame nesugebėjo įveikti Sirakūzų „Orange“ ekipos barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)