Kauniečiai sekmadienį namuose įveikė „Rytą“ 95:86.

Dėl traumų rungtynes praleido žalgiriečiai Paulius Jankūnas, Aaronas White‘as ir Antanas Kavaliauskas, vietoje kurių mačui buvo registruoti jaunieji Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus ir Lukas Uleckas.

Jei P. Jankūnas gydosi jau kurį laiką, kitų dviejų senbuvių sveikatos būklė kol kas – iki galo neaiški. Negana to, mačo pabaigoje čiurną pasisuko ir Nate'as Woltersas.

„Informaciją gauname dviprasmišką. Net nežinau, ką atsakyti. Padarius tyrimus, nustatyta kažkas tarp raumens patempimo ir įplyšimo. Antaną dar buvo galima forsuojant leisti į aikštę, o Aaronas prastai juda. Daugiau apie medicininius dalykus manęs neklauskite, bijau apsijuokti“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

„Rytas“ taip pat neišvengė naujų netekčių – dėl šią savaitę patirtos peties traumos iš rikiuotės, kaip spėjama, beveik visam likusiam sezonui iškrito Evaldas Kairys, prisijungęs prie sveikatos problemų turinčių Chriso Kramerio, Margirio Normanto ir Luko Kvedaravičiaus. Vilniečiai dvikovai Kaune registravo tik dešimt žaidėjų, įskaitant Mareką Blaževičių, Deividą Sirvydį ir Aistį Pilauską.

„Kairiui greičiausiai reikės operacijos. Labai sunku pasakyti, kiek jo nebus su mumis. Dabar svarbiausia – rasti tinkamus žaidėjus, kažkokiu būdu užsikamšyti skyles komandos sudėtyje. Šiandien žaidė septyni patyrę ir trys jauni, kurie pernai dar rungtyniavo NKL. Kuo greičiau turime išspręsti šitą problemą“, – rotacijos spragomis skundėsi „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis.

Jis patvirtino, kad klubas vėl ėmė aktyviai dairytis naujo aukštaūgio, nors čia pat pripažino, jog pasirinkimas nėra didelis.

Jei „Žalgiriui“ traumos sekmadienį jokios katastrofos neatnešė, „Rytui“ sunkiai sekėsi verstis apkarpytomis pajėgomis. Du trečdalius komandos surinktų taškų pelnė trys žaidėjai, o pirmu smuiku griežė pastarosiomis savaitėmis apatiškai žaidęs Dominique'as Suttonas.

25 taškus suvertęs amerikietis pagerino savo asmeninį rezultatyvumo rekordą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Metimas nėra jo stiprioji pusė, todėl visos komandos gynyboje rizikuoja prieš jį. Reikia pripažinti, šiandien jis sužaidė fantastiškai“, – varžovų lyderį įvertino Š. Jasikevičius.

D. Adomaitis, išvakarėse teigęs, kad rungtynės Kaune parodys, kokią ateitį komandoje turi puolėjas, išvadų daryti neskubėjo.

„Bijau ką nors ir pasakyti šiuo klausimu. Dominique'as yra labai priklausomas nuo pirmų prisilietimų prie kamuolio. Šiandien jis pradėjo gerai, gerai ir tęsė. Tik tiek, kad krepšinis žaidžiamas abiejose aikštės pusėse – ir gintis reikia, ir pulti“, – komentavo treneris.

Tuo metu apie pačias rungtynes abiem specialistams daug kalbėti nereikėjo – intrigos pakako tik dviem kėliniams.

Tiesa, trečiajame įvykius dar paįvairino aistros aikštėje, peraugusios į masinį apsistumdymą. Po kurio teisėjai užgaišo ne vieną minutę, kol išnagrinėjo vaizdo įrašą ir išdalino net keturias nesportines pražangas aktyviausiems konflikto veikėjams.

„Žiūrėjau kažkur kitur, net nelabai mačiau, kas ten įvyko. Tokia šių rungtynių specifika. Reikia išlaikyti šaltą protą, ir šiandien mums daugiau ar mažiau išėjo tai padaryti“, – atsiliepė Š. Jasikevičius, kuris pats buvo išbėgęs į aikštę raminti Edgaro Ulanovo.

„Kai žaidi prieš „Žalgirį“, daug ką lemia energija. Šįkart jos turėjome daug, bet tik iki tam tikro momento. Paskui atėjo nuovargis, sprendimai suprastėjo, o „Žalgiris“ tuo pasinaudojo. Ne pirmą kartą matome, kaip jie po pertraukos išeina super agresyvūs. Tam reikia būti pasiruošusiems, o mes padarėme žingsnį atgal“, – mačo lūžį komentavo D. Adomaitis.

Vis dėlto ir Š. Jasikevičius saviškių žaidime neįžvelgė jokio kokybinio šuolio pirmyn.

„Malonu, kad laimėjome prieš principinį varžovą. Daugiau nieko pasakyti negaliu. Esu patenkintas pergale, o žaidimu – toli gražu. Visų pirma, neprasižengėme tada, kai reikėjo. Atrodo, visiems paaiškinau situaciją, bet tas pats vėl kartojosi dešimt kartų. Tai neleistina“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Kauno klubas dar labiau įsitvirtino turnyro lentelės viršūnėje (12 pergalių/1 pralaimėjimas), o „Rytas“ (9/4) dabar žengia koja kojon su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir dalinasi 3-4 vietomis.

Tas pats „Lietkabelis“ pranoko vilniečius jų pačių aikštėje praėjusį trečiadienį, tad D. Adomaičio auklėtiniai patyrė antrą nesėkmę iš eilės.

Pirmo rato tarpusavio rungtynes Vilniuje spalį „Žalgiris“ laimėjo 76:69.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, rungtynės):

1.ŽALGIRIS121
2.NEPTŪNAS112
3.RYTAS94
4.LIETKABELIS94
5.JUVENTUS67
6.DZŪKIJA58
7.PIENO ŽVAIGŽDĖS58
8.SKYCOP49
9.ŠIAULIAI211
10.NEVĖŽIS211
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)