„Vilkai“ šįkart vertėsi be traumuotų Rasheedo Sulaimono, Jeffery Tayloro ir Eigirdo Žukausko, o keli žaidėjai dar ir negalavo.

Iš dalies tai ir savaitgalį toje pačioje „Avia Solutions Group“ arenoje vykęs aršus, daugybės jėgų bei emocijų pareikalavęs sostinės derbis su „Rytu“ buvo taip išsunkęs šeimininkus, kad šie pirmąją rungtynių dalį atvykėliams iš Ūkanotojo Albiono pralaimėjo net taškų 20 skirtumu – 35:55.

Nors po didžiosios pertraukos iki 24 taškų išaugusį varžovų atotrūkį vilniečiai ir sumažino iki 9-ių, jėgų ir laiko perlaužti mačą jiems nebeužteko.

„Sveikinimai „Lions“ komandai. Šiandien ji buvo geresnė ir nusipelnė pergalės. Pirmoji pusė mums buvo labai bloga, padarėme net 11 klaidų ir nesugebėjome jų sustabdyti gynyboje. Mūsų puolimas buvo varganas, sprendimai irgi prasti, o tai leido varžovams bėgti į greitas atakas. Ir jie susikrovė tą persvarą.

Parodėme reakciją, bandėme sugrįžti, bet mūsų pastangų neužteko. Turėjome būti protingesni ir sumesti svarbiausius metimus. Tad logiška, kad jie kontroliavo rungtynių pabaigą. Turime judėti į priekį. Tai – viskas“, – spaudos konferencijoje sakė Kęstutis Kemzūra.

Paklaustas, ar jo auklėtiniams kišo koją energijos stoka po didelį ažiotažą kėlusio Vilniaus derbio, „Wolves“ treneris to neneigė.

„Jūs įsivaizduokite mūsų tvarkaraštį. Aišku, čia joks pasiteisinimas, bet jeigu jūs klausiate, tai aš ir pasakysiu. Yra sunku žaisti maksimumu ir visada būti viršūnėje. Šiandien trūko tos energijos ir susikaupimo. O jei tik mažiau pasistengi, tave nubaudžia ir pabėga. Paskui tų pastangų reikia jau dvigubai, o jų surasti būna sunku.

Savaitgalis buvo nelengvas, bet ne tik jis. Visa tai tęsiasi. Dar be to, mes praradome ir Eigirdą, o jis mums labai svarbus. Tai dar sutrumpėjo ta sudėtis. Taip, kad kalbos nėra.

Planas yra vienas, o realybėje ne viskas pasiseka. Iš tikrųjų manau, kad pašlubavo individuali gynyba. Buvome labai skylėti, ypač antrajame kėlinyje. Tai siečiau su energijos nebuvimu“, – pasakojo K. Kemzūra.

Pasiteiravus, ar dėl susitraukusios rotacijos, nėra svarstoma pataupyti kai kurių žaidėjų per LKL, kurios vienvaldžiai lyderiai šiuo metu ir yra „Wolves“, kovas, strategas tik prunkštelėjo.

„Ką jūs turite omenyje? Pasakykite, kaip jūs mano vietoje dabar pataupytumėte? Žiūrėkite, bandome paskirstyti jėgas. Bet deja, turbūt nesame tokia komanda, kuri ypač dabar netekusi kelių lyderių, būtų tokia talentinga, kad nuvažiavusi, tarkime, į Pasvalį, galėtų žaisti puse jėgos ir to užtektų. Mes juk neturime penkiolikos žaidėjų ar dublerių komandos, iš kurios galėtume kažką paimti.

Mes turime tiek, kiek turime. Mes suprantame ir džiaugiamės tuo, kur esame dabar, nors tuo pačiu suvokiame realybę, kad sezonas ilgas ir bus dar visko.

Taip negalima, čia dalis identiteto. Nesakysime, kad šiandien pasitaupysime. Na, ne, atsleiskite, bet ne. Galbūt nespaudžiame per visą aikštę ir padaliname minutes, bet vis žaidžiame tas rungtynes, kad laimėtume.

Atrodys, kad aš čia kažkuo skundžiuosi, bet tokia realybė: mes esame profesionalai, turime surasti būdų ir niekas mums padėties nepalengvins bei atostogų niekas neduos, kad nuvažiuotume kur nors, kur šilta, ir pabūtime ten dvi savaites. Tvarkaraštis yra visiems. Turime surasti būdų, kaip išeiti, žaisti ir laimėti“, – tvirtino jis.

K. Kemzūra pripažino, kad „Wolves“ aktyviai dairosi pastiprinimo – galbūt net ir dvigubo.

„Paieškos vyksta, bet aš nesu į jas tiek įsitraukęs, esu užsiėmęs kitais dalykais. Šiandien aš negaliu jums pasakyti kažko kokretaus, nes to ir nėra. Ko mums labiau trūksta – aukštaūgio ar gynėjo? Galbūt abiejų. Žvalgomės į visas keturias puses: į Šiaurę, į Pietus, į Rytus ir į Vakarus“, – šyptelėjo jis.

Specialistas neslėpė nusivylimo dabartine vidurio puolėjo Džordže Gagičiaus sportine forma.

„Sunku kalbėti, nes tikrai labai labai toli nuo to, kaip mes jį įsivaizdavome. Yra kažkoks blaškymasis ir nervingumas. Mes stringame, kai jis būna aikštelėje. Yra visokių priežasčių – ir objektyvių, ir subjektyvių. Jis per pasiruošimą sezonui buvo traumuotas, todėl jam tos formos ir trūksta. Daug dalykų susideda“, – tikino K. Kemzūra.

Tuo pačiu jis pagyrė kitus savo karius, kurie, nepaisydami skausmų ar ligų, vis tiek veržiasi į grumtynes.

„Vyrai eina ir daro, kas ką gali. Rūbinėje nelabai turėjau jiems priekaištų. Vaidui Kariniauskui po ligos yra fiziškai sunku, jis kol kas negali pakelti didelio fizinio krūvio ir žaisti ilgų atkarpų“, – atskleidė treneris.

Kitą trečiadienį ASG arenoje lankysis vieni pagrindinių turnyro favoritų Paryžiaus „Basketball“, kuriems pirmame rate Vilkai pralaimėjo net 78:105.

Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje.

Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.

Turnyro nugalėtojai pelnys teisę papildyti Eurolygos, kuri kitąmet gali išsiplėsti ir iki 20 dalyvių, šeimą.

Sukritus kortoms atkrintamosiose tarpusavyje gali susitikti ir dvi Lietuvos ekipos – „Wolves“ (A grupė) bei Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (B grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją