Lapkričio 30-ąją Tel Avivo „Maccabi“ namuose Lietuvos čempionus pranoko 81:74, tačiau po to „Žalgiris“ gruodžio mėnesį iškovojo penkias pergales iš eilės bei pakilo net į ketvirtą Eurolygos rikiuotės poziciją. Tačiau po Naujųjų metų žalgiriečių pergalių serija nutrūko ir sausį ekipa sirgalius pradžiugindavo kas antrą savaitę.

Anot „Maccabi“ stratego, sezono eigoje kiekviena komanda išgyvena skirtingus periodus, ne išimtis ir Kauno „Žalgiris“.

„Būtų sunku palyginti „Žalgirį“ su tuo, kuris žaidė lapkritį. Kiekviena komanda šiame turnyre patiria pakilimų ir nuosmukių. Išanalizavus varžovus negalėčiau pasakyti, kad dabar žaidžia geriau ar blogiau. Iš esmės – tai puiki komanda“, – būsimą varžovą apibendrino N. Spahija.

Strategui buvo primintas ir dviejų mėnesių skandalas Tel Avive. Tuomet po mačo Izraelio žiniasklaida skelbė, kad per pertrauką, „Žalgiriui“ atsiliekant 29:39, kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius koridoriuje užsipuolė „Maccabi“ strategą Neveną Spahiją ir jo asistentą Talį Buršteiną.

Š. Jasikevičius savo oponentus viešai apkaltino šnipinėjimu. Teigiama, kad Šaras ant oponento ir buvusio savo komandos draugo rėkė tvirtindamas, jog šie pasinaudojo „Menora Mivtachim“ arenos apsaugos vaizdo kameromis ir matė „Žalgirio“ treniruotę, o prieš rungtynes atliko atitinkamas korekcijas žaidimo plane.

Radikaliai pasikeitusi nuotaika ir balso tembras išdavė N. Spahijos susierzinimą.

Jūsų dėmesiui – Interviu su N. Spahija iš Vilniaus oro uosto.

– Treneri, kokie atsiminimai iš metų Vilniuje, kai 2005-2006-asiais vadovavote „Lietuvos rytui“?

– Nuostabūs atsiminimai. Būtų neįtikėtina pakartoti tai, ką patyriau tuomet Vilniuje, buvo fantastiškas sezonas.

Bet čia buvau jau seniai. Klausiau pažįstamų apie Vilnių, kurie neseniai viešėjo Lietuvos sostinėje. Supratau, kad miestas per tą laiką stipriai pasikeitė ir atsinaujino, tačiau žmonės liko tokie pat malonūs.

– Tame sezone Lietuvos čempionate su „Lietuvos rytu“ palaužėte „Žalgirį“, tapote LKL čempionais, o dabar „Žalgiris“ eilę metų diktuoja lyderių tempą ir šiame sezone žaidžia išties sėkmingą sezoną Eurolygoje.

– Tai tikrai vienas sėkmingiausių „Žalgirio“ sezonų klubo istorijoje? Na taip, žinau, kad „Žalgirio“ vardas Eurolygoje turi svorio, klubas turi kuo pasigirti. Jei tai vienas sėkmingiausių „Žalgirio“ sezonų šiame turnyre, tada turiu pasveikinti Kauno klubą.

Be abejo, tai puiki komanda, žaidžianti gerą krepšinį. „Žalgirio“ arenoje Kauno klubas turi puikų palaikymą ir čia nelengva visoms Eurolygos komandoms.

– Ruošėte šiam mačui du planus, vienas – žaisti prieš „Žalgirį“, kurio gretose po traumos grįžęs Paulius Jankūnas, kitas planas – be jo?

– Ne, mes ruošiamės rungtynėms prieš „Žalgirį“ su P. Jankūnu.

– Tel Avive „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius apkaltino jus šnipinėjimu, jūs po rungtynių likote pasipiktinęs tokiu jo pareiškimu. Praėjo du mėnesiai, galite ramiai šią situaciją įvertinti?

– Tai visiška netiesa, nežinau, kodėl Šaras taip pasielgė. Bet kokiu atveju, tai... tai absoliučiai nesvarbu artėjant būsimai akistatai.

Aš galvoju apie artėjantį mačą, ką mes turime padaryti iki ketvirtadienio rungtynių pradžios, o ne apie tai, kas buvo prieš porą mėnesių.

Klauskite jo, dėl ko jis buvo piktas, ne manęs. Šaras žaidė mano treniruojamose komandose, patvirtins, kad prieš rungtynes analizuojant varžovus niekada to nebuvo.

– Ar jūs tai paaiškinote Š. Jasikevičiui? Gal tą spėsite padaryti Kaune?

– Ne. Prieš rungtynes, kaip visada, palinkėsiu sėkmės ir viskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)