Svečius iš Kauno ypač skriaudė buvęs žalgirietis Nigelis Hayes-Davisas.

Prieš savo buvusią ekipą puolėjas per 39 min. pelnė 19 taškų (5/8 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 6/9 baudos), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

„Žalgirio“ gretose išsiskyrė latvis Rolandas Šmitas – 18 taškų, bei Kevvariusas Hayesas – 12 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Arti dvigubo dublio liko Isaiah Tayloras – 11 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai.

Paskutinį kėlinį žalgiriečiai pradėjo turėdami 10 taškų deficitą. Drausmingai žaisdama Dimitrio Itoudžio kariauna padidino skirtumą iki 15 taškų (77:62), vis dėlto „Žalgiris“ baltos vėliavos nekėlė – sugebėjo nupjauti skirtumą iki 4 taškų (83:79).

Šeimininkai lemiamu metu apsigynė ir rezultatyviai puolė bei taip įtvirtino savo pergalę.

„Kovojome, bet vien kovos neužteko. Vėl eilinį kartą pritrūkome kokybės priimdami sprendimus.

Daug kainavo pirmo ir ypatingai antro kėlinio pabaigos, kuomet per trumpą laiką varžovai susikrovė 11 taškų persvarą.

Grubiai tariant, jie tą persvarą išlaikė. Antroje pusėje bandėme grįžti į žaidimą, kažkiek puolimas atsigavo, bet tada pavedė gynyba. Kaip tokiai mūsų gynybinei komandai, per daug praleidome taškų, ypač pirmoje pusėje, kai leidome atakuoti jų snaiperiams ar veržtis krepšio link.

Labai liūdna, pralaimėjome tokias svarbias rungtynes“, – po dvikovos kalbėjo K. Maksvytis.

Varžovai puikiai atakavo iš toli pirmoje pusėje, tikslą pasiekė 8 metimai iš 12. Dėl to, anot K. Maksvyčio, atsakomybė tenka „Žalgirio“ gynybai.

„Iš tų 8 tritaškių vienintelio Devino Bookerio tolimas metimas atitiko mūsų planą, visus kitus pataikė tie, kurie ir gali pataikyti. Tas pats Tarikas Biberovičius, kuris yra tik snaiperis, dukart laisvas atakavo.

Taip pat Tyleris Dorsey po traumos, ką jis daugiau gali daryti? Tik mesti, pasirinkti lengvesnę duoną. Mes jam leidome tą daryti pirmoje pusėje“, – teigė K. Maksvytis.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ ne kartą buvo priartėjęs prie varžovų, tačiau persverti rezultato nepavykdavo.

„Kelis kartus galėjome geriau apsiginti. Varžovai atkovojo nedaug kamuolių, tačiau tą darė svarbiu metu ir mums tai kainavo skaudžiai. Manau, tai dėl gynybos, jei ji būtų geresnė, galėjome priartėti labiau“, – tvirtino „Žalgirio“ vairininkas.

Po nedidelės mikrotraumos į rikiuotę grįžęs Isaiah Tayloras pelnė 11 taškų bei atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

„Kaip pirmoms rungtynėms, gavo kažkiek per daug minučių. Jis pagyvino mūsų žaidimą. Kai tik jį pasodinome, varžovai susikrovė persvarą“, – pastebėjo K. Maksvytis, turėjęs pastabų italui Achile Polonarai.

„Jį sukritikavau dėl pasyvios gynybos. Achille gynyboje turėtų labiau pasitempti“, – teigė K. Maksvytis.

Dabar po pralaimėjimo „Žalgiris“ lieka 9-oje vietoje.

„Pasikartosiu, kad kol kas kiti rezultatai nieko nereiškia, kai mes patys pralaimime. Vis dar turime šansus, kiti varžovai netenka taškų kaip ir mes. Turime ketverias rungtynes, iš jų trejos namuose.

Darysime viską, kad už to šanso užsikabintume“, – teigė K. Maksvytis.

I. Tayloro komentaras po rungtynių:

Rungtynių apžvalga:

Kitą savaitę Kauno „Žalgiris“ trečiadienį ir penktadienį savo aikštėje žais atitinkamai su „Monaco“ ir „Valencia“ komandomis. Tuomet reguliariajame sezone žalgiriečiams liks tik dvejos rungtynės – namuose su Tel Avivo „Maccabi“ ir išvykos dvikova su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)