„Įspūdžiai tik geri, vaikų akys dega, jie dirba su noru. Man patiko jų teigiami žvilgsniai, geros emocijos“, – nuotaikas po treniruotės apibūdino treneris A. Kačerauskas. – Dar sunku spręsti apie šių vaikų ateitį, jiems reikės dar daug dirbti. Vien čia pabūti neužteks“.

L. Kvedaravičius daugiausia dėmesio skyrė jaunųjų krepšininkų metimo technikai, o A. Kačerauskas – kamuolio perdavimo tobulinimui.

„Vaikus reikia mokyti techniškai atlikti metimo veiksmą. Šie vaikai dar tik formuojasi, todėl pabandėme patarti, kad po truputį tobulintų savo metimą“, – pasakojo L. Kvedaravičius.

„Vaikams sakiau, kad jeigu turime vieną gerą kamuolio perdavinėtoją – Šarūną Jasikevičių, kuris greitai neatstovaus rinktinei, tai reikia ieškoti jam pamainos. Akcentavau būtent kamuolio perdavimo techniką“, – savo darbo subtilybes atskleidė A. Kačerauskas.

Tai jau trečia tokia „krepšininkų treniruotė su žinomais šalies treneriais. Rugsėjį jie treniravosi Kaune, o lapkritį – Vilniuje. Gruodį gabiausi Lietuvos jaunieji krepšininkai susirinks Klaipėdoje.

Iš viso projekte dalyvauja 14 vaikų iš 7 krepšinio mokyklų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Projekto tikslas – jaunai šalies krepšinio kartai suteikti geresnes sąlygas tobulėti ir siekti sportinių tikslų. Ilgalaikio projekto metu globojami talentingiausius šalies krepšinio mokyklų auklėtiniai, kuriuos atrinko Lietuvos krepšinio federacija, treneriai ir mokyklų vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)