N. Kurbanovas – vienas ilgiausiai CSKA aprangą vilkinčių žaidėjų. Maskvos komandai 202 cm ūgio puolėjas atstovavo 2004-2012 metais, vėliau keletą sezonų pasiblaškė po kitas Rusijos ekipas, o 2015-aisiais vėl apsivilko „armiečių“ marškinėlius ir artėja link įspūdingo pasiekimo.

Nuo tada, kai sugrįžo į CSKA, N. Kurbanovas nepraleido nė vienų komandos Eurolygos rungtynių – sužaidė 98 iš eilės, ir visose jose pelnė taškų.

„Smagu, kad yra tokia serija ir kažkas Eurolygoje ją sekė. 100 susitikimų iš eilės būtų graži dovana visai komandai ir klubui, žinoma, jei tos 99 ir 100-osios rungtynės būtų atsimenamos iš gerosios pusės“, – kalbėdamas su oficialia Eurolygos svetainė nusijuokė rusas, pripažįstantis, kad nekantriai laukia gegužės 18-20 Belgrade vyksiančio Finalo ketverto kovų.
Sakoma, kad „Žalgiriui“ su jo patirtimi trūks Finalo ketvertų varžybų patirties. Tačiau šį sezoną Lietuvos komanda jau parodė, galinti kovoti su bet kuo. Ir dėl to tikrai nusipelno pagarbos.
Nikita Kurbanovas

Pusfinalyje ruso atstovaujama CSKA komanda surems ginklus su Madrido „Real“.

„Po ketvirtfinalio su „Chimki“ ruoštis pusfinaliui su „Real“ turime daugiau nei dvi savaites. Tai – ilgas periodas. Visa laimė, kad per šį laikotarpį dar turime VTB Jungtinės lygos rungtynių, kurios mums padeda pasipraktikuoti ir pamiršti laukiančią akistatą su „Real“, – apie prailgusį kelionės į Belgradą laukimą užsiminė N. Kurbanovas. – Tačiau turime patirties iš ankstesnių sezonų, tai mums padės pasirengti teisingai.“

Anot N. Kurbanovo, nors CSKA ir laimėjo Eurolygos reguliarųjį sezoną, jis komandai buvo nelengvas.

„Visų pirma – dėl traumų. Net per atkrintamąsias varžybas neturėjome dviejų kertinių žmonių – Nando De Colo ir Kyle‘o Hineso. Sezono metu traumos persekiojo Leo Westermanną. Visą sezoną mūsų pagrindinė užduotis buvo susitelkus spręsti šias dėl traumų iškylančias problemas ir išlikti vieningiems“, – pažymėjo vidutiniškai po 5,3 taško šį sezoną turnyre pelnantis ir po 3,4 atšokusio kamuolio atkovojantis žaidėjas.

Eurolygoje N. Kurbanovas su CSKA yra triumfavęs du kartus – 2006-aisiais, kai maskviečius dar treniravo Ettore Messina ir 2016-aisiais, kai ekipai jau vadovavo Dimitrios Itoudis.

„Troškimas. Čempionų komanda visada turi didesnį troškimą laimėti nei kitos. Finalo ketverto formatas yra toks, kad visi praeities pasiekimai lieka užmarštyje. Reikia troškimo ir sėkmės žengiant į aikštę, – savo patirtimis dalijosi rusas. – Privalome būti agresyvūs nuo pirmųjų sekundžių. Pasakysiu taip, kad Finalo ketvertas yra tarsi du atskiri finalai, todėl juos norintys laimėti turi atiduoti viską.“

Paklaustas, ar „Real“ smarkiai sustiprino į gretas po sunkios traumos sugrįžęs Sergio Llullas, N. Kurbanovas įvertino ispano talentą.

„Llullas – labai svarbus žmogus „Real“ komandai, jį puikiai pažįstame. Taigi, galvoti kad po traumos jis bus prastokos formos, būtų neleistina klaida. Sergio vienas pats greitai gali pakeisti situaciją aikštėje, todėl atsipalaiduoti negalima“, – pažymėjo jis.

Tuo metu sulaukęs klausimo, kas laimės kitą Eurolygos pusfinalį taip „Žalgirio“ ir nugalėtojos titulą ginančios Stambulo „Fenerbačhe“ ekipos, rusas nuo prognozių susilaikė, tačiau pagyrė puikų sezoną turinčius Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius.

„To prognozuoti negaliu. Sakoma, kad „Žalgiriui“ su jo patirtimi trūks Finalo ketvertų varžybų patirties. Tačiau šį sezoną Lietuvos komanda jau parodė, galinti kovoti su bet kuo. Ir dėl to tikrai nusipelno pagarbos“, – tvirtino N. Kurbanovas.

„Žalgirio“ jėgą šį sezoną teko pajusti ir CSKA. Reguliariajame čempionate maskviečiai ir kauniečiai tarpusavyje pasidalijo po pergalę namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)