Aukštaūgių Tornikės Šengelijos ir Vincento Poirier vedami šeimininkai diktavo savo sąlygas pirmoje rungtynių pusėje ir 19 min. pirmavo 46:35.

Trečiame kėlinyje CSKA ėmė tirpdyti atsilikimą, o lemiamame ketvirtyje prisidengė nepramušamais gynybos šarvais.

Velimiro Perasovičiaus auklėtiniai per paskutines 10 minučių sukrapštė vos 12 taškų, ir daugumą jų – kai rungtynių baigtis jau buvo aiški.

Dar vieną benefisą surengė CSKA lyderis Nando de Colo. Prieš dvi dienas 28 taškus pelnęs prancūzas šįkart surinko vos vienu mažiau.

Baskų klubo lietuvis Tadas Sedekersis buvo registruotas mačui, bet aikštėje nepasirodė. Jo komandos gretose trūko ne tik ilgam iš rikiuotės iškritusio Jaysono Grangerio, bet ir nykštį susižeidusio Matto Janningo.

Prieš tai „raudonarmiečiai“ buvo stipresni pirmame (94:68) ir trečiame (84:77) serijos mačuose, baskai laimėjo antrąjį (78:68).

Reguliariajame sezone CSKA užėmė antrą vietą (24/6), „Baskonia“ finišavo septinta (15/15).

Rusijos čempionai į finalo ketverto turnyrą pateko aštuntą kartą iš eilės. Nuo 2003 metų maskviečiai baigiamąją sezono stadiją vienintelį sykį praleido 2011-aisiais, o nugalėtojų taure džiaugėsi tris kartus.

Pusfinalyje Vitorijoje Dimitrio Itoudžio auklėtiniai susitiks su titulą ginančiu Madrido „Real“, kuris 3-0 eliminavo Atėnų „Panathinaikos“.

Finalo ketverto turnyras vyks gegužės 17-19 dienomis.

„Baskonia“: Vincentas Poirier 21 (7/8 dvit.), Patricio Garino 16 (5/5 trit.), Johannesas Voigtmannas 12, Tornikė Šengelija 11 (4 kl.).

CSKA: Nando de Colo 27 (8/11 dvit., 3/5 trit., 4 rez. perd., 4 per. kam.), Cory Higginsas 19, Nikita Kurbanovas 15 (7 atk. kam.), Kyle'as Hinesas 8.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)