San Antonijaus „Spurs“ gynėjas M. Belinelli jau informavo Italijos krepšinio federaciją ir rinktinės strategą Meo Sacchetti, kad neatvyks į dvejas rugsėjį vyksiančias atrankos rungtynes.

Italai rugsėjo 14 dieną namie žais su Lenkijos krepšininkais, o rugsėjo 17 dieną išvykoje – su vengrais.

Į „Spurs“ klubą vasarą grįžęs M. Belinelli sudarė dviejų metų sutartį ir nori tinkamai pasiruošti naujam sezonui. Į darbus NBA treniruočių stovykloje kibęs italas nori pakovoti dėl vietos starto penkete.

Veikiausiai M. Belinelli negalės padėti ir per kitą FIBA atrankos „langą“, kur Italijos rinktinė susigrums su Lietuva (lapkričio 29 dieną) ir Lenkija (gruodžio 2 dieną). Spalio 16 dieną startuosiantis NBA sezonas tuo metu jau bus įsibėgėjęs.

Tiesa, M. Belinelli kol kas nesivilko nacionalinės aprangos nė vienose atrankos į 2019 metų pasaulio čempionatą rungtynėse, o pirmajame grupių etape Italijos rinktinė iškovojo 4 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Galimybę pagelbėti nacionalinei ekipai ketina išnaudoti kitas NBA žaidžiantis europietis B. Bogdanovičius. Serbai pateko į L grupę, kur pirmauja po 6 pergales iškovoję ir nė vieno pralaimėjimo nepatyrę vokiečiai bei graikai.

Rugsėjo 13 dieną serbai žais išvykoje su graikais, o rugsėjo 16 dieną namie – su estais.

„Graikai laimėjo visas atrankos rungtynes iki šiol, tačiau mes būsime stipriausios sudėties ir pasitikėsime savo jėgomis“, – FIBA kalbėjo Sakramento „Kings“ ekipai atstovaujantis gynėjas.

Serbija yra 2014 metų pasaulio pirmenybių sidabro medalių laimėtoja ir Rio de Žaneiro olimpinė vicečempionė. 2017 metais Europos čempionate serbai finale nusileido slovėnams ir turi nesuvestų sąskaitų. Krepšininkai ir fanai tikisi vietos ir ant 2019 metų planetos pirmenybių prizininkų pakylos.

„Pirmiausiai turime patekti į FIBA 2019 turnyrą, žiūrime į priekį ir privalome laimėti abi artimiausias rungtynes prieš graikus ir estus“, – teigė B. Bogdanovičius.

Jam turėtų talkinti Los Andželo „Clippers“ milžinas, buvęs žalgirietis Bobanas Marjanovičius ir Sakramento „Kings“ puolėjas Nemanja Bjelica.

6 pergales savo sąskaitoje turinti Lietuvos rinktinė atrankos kovas antrame etape pratęs dvejomis rungtynėmis išvykoje ir namie. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai rugsėjo 14 dieną Osijeke žais su Kroatija, o rugsėjo 17 dieną Vilniuje – su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją