Slovėnijos sostinėje Liublianoje vykusiose rungtynėse serbės „pavėlavo“ į pirmą kėlinį – taškų sąskaitą atidarė tik jam jau įpusėjus.

Belgės spurtavo 14:0, po 10 min. pirmavo 28:8, o antrame ketvirtyje jau triuškino oponentes 26 taškų skirtumu. Galutinis rezultatas buvo dar nepadoresnis – 93:53.

Nugalėtojos sugebėjo neutralizuoti varžovių lyderę – „natūralizuotą“ amerikietę Yvonne Anderson, kuri taškus pradėjo rinkti tik po pertraukos, kai traukinys jau buvo nuvažiavęs.

Savo ruožtu, belgės pataikė 13 iš 25 tolimų metimų, o komandos pažiba Emma Meesseman surengė nepamirštamą monospektaklį.

Naudingiausia šio sezono Eurolygos krepšininkė ir čempionė iš Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) klubo pirmoji Senojo žemyno pirmenybių istorijoje sugebėjo surinkti trigubą dublį: 15 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 10 rezultatyvių perdavimų.

Pastaruosius E. Meesseman specialiai medžiojo grįžusi ant parketo ketvirtame kėlinyje, kuomet rungtynių baigtis nebekėlė jokių abejonių.

Be to, ji dar ir perėmė 5 kamuolius, blokavo 2 metimus bei iš viso užsitarnavo 38 naudingumo balus.

30-metė 193 cm ūgio puolėja kol kas yra rezultatyviausia ir naudingiausia Europos čempionato žaidėja.

Belgės atsiteisė su serbėmis už praėjusių pirmenybių pusfinalį, apmaudžiai pralaimėtą minimaliu skirtumu 73:74. Tuomet Belgija tenkinosi bronzos medaliais.

Šeštadienį pusfinalyje Rachido Meziane auklėtinės susitiks su vicečempione Prancūzija, kuri taip pat be vargo 89:46 sudorojo Juodkalniją.

Legendinio trenerio Božidaro Maljkovičiaus dukros Marinos Maljkovič vadovaujamos serbės dar tęs kovą dėl vietos geriausiųjų šešete ir 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Pirmajame ketvirtadienio ketvirtfinalyje pirmą kartą nuo 1997-ųjų per žingsnį nuo medalio atsidūrė Vengrijos krepšininkės, dramatiškai 62:61 palaužusios Čekijos pasipriešinimą.

Paskutinei atakai 5 sek. turėjusios vengrės atsiliko tašku, tad tikslus metimas buvo būtinas – atsakomybės ėmėsi kapitonė Debora Dubei, pataikiusi iš vidutinio nuotolio.


Iš viso ji pelnė 10 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, rezultatyviausia buvo 17 taškų sukaupusi Cyesha Goree. Čekijos gretose 20 taškų atsakė Natalie Stoupalova.

Pusfinalyje vengrių laukia Ispanija, kuri paskutiniame ketvirtfinalyje visiškai surakino Vokietiją ir laimėjo 67:42.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją