„Sveikinu „Žalgirį“ 70-o jubiliejaus proga, - savo kalbą pradeda J. Bertomeu. - Septyniasdešimtmetis yra būtent tas laikas, kai turime padėkoti Jums už viską, ką nuveikiate krepšinio labui. Dėkojame už Jūsų atsidavimą, už Jūsų gerus rezultatus žaidžiant aukščiausiame lygyje ir už Jūsų bendravimą su unikaliais gerbėjais, vienais aistringiausių fanų visoje Europoje.“

Eurolygas vadovas taip pat pažymėjo, kad „Žalgiris“ yra ne tik Lietuvos krepšinio vizitinė kortelė, bet ir puikiai reprezentuoja visą Europos krepšinį.

„Net septynis dešimtmečius „Žalgiris“ vykdo misiją ir demonstruoja aukščiausią meistriškumą įvairiuose lygiuose: nuo vaikų iki profesionalų. Eurolyga didžiuojasi, kad Kauno „Žalgiris“ yra vienas lygos steigėjų, bei vertina šią partnerystę, ir toliau padėsiančią dar labiau populiarinti krepšinį“, - savo sveikinimo laiške tęsė J. Bertomeu.

Jau beveik 15 metų Eurolygai vadovaujantis ispanas prisiminė ir aukštino „Žalgirio“ pergalę 1999 metų sezone. Pasak jo, šis žalgiriečių laimėjimas pradėjo naują Europos krepšinio erą, padėjusią pritraukti naujų krepšinio gerbėjų.

„Sveikinant Kauno „Žalgirį“ septyniasdešimtmečio proga, prie mano palinkėjimų turėtų prisijungti kiekvienas krepšinio gerbėjas“, - savo laišką užbaigė J. Bertomeu, dar ir pridėjęs kiek trumpesnį video sveikinimą.

Prie Eurolygos vadovo sveikinimų krepšinio gerbėjai galės prisidėti rugsėjo 27 d. , kai 17.10 val. „Žalgirio“ arenoje prasidės „Žalgirio“ jubiliejinis šou „Žalgiris. 70 didingų sezonų“. Po jo startuos ir dvi dienas truksiantis Kauno „Akropolio“ taurės turnyras, kuriame kartu su žalgiriečiais dalyvaus Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) komandos.