Tikslas – TOP-16

Prieš startą pajėgiausiame Europos turnyre žalgiriečiai laikosi užsibrėžto tikslo – žengti į TOP-16 etapą.

„Aš galvoju, kad sieksime pirminio iškelto tikslo – įveikti grupių etapą ir likti tarp 16 geriausių Eurolygos komandų. Džiaugiamės, kad prasideda Eurolygos sezonas ir kartą per savaitę galėsime palyginti savo jėgas su geriausiomis Europos komandomis“, - sako „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

Prieš penktadienio rungtynes G. Krapikas pasidžiaugė, kad „Žalgiris“ startavusiame sezone sužaidė daugiau rungtynių. Šioje sezono stadijoje tai pranašumas.

„Gerai, kad truputį anksčiau pradėjome LKL sezoną ir iki Eurolygos pradžios galėjome sužaisti keletą oficialių rungtynių. Vis dėlto oficialios rungtynės ir kitokios, nei pasiruošimo ar kontrolinės. Manau, kad tai yra privalumas. „Real“ klubas žaidė tik porą oficialių rungtynių, o mes - jau šešerias. Manau, šiuo aspektu mes turime praktinį pranašumą“, - sako G. Krapikas.

„Viskas matysis aikštelėje, bet tikrai nevažiuojame pasiduoti. „Real“ komanda tikrai gerai ir „ant popieriaus“ tikrai geresnė, nei mes. Važiuojame kautis. Naujas sezonas, visi pasiilgę Eurolygos. Tikiuosi, kad geros emocijos ir sunkus darbas mums padės iškovoti pergalę“, - teigia aukštaūgis Robertas Javtokas.

Išbandymas jaunimui

Šią savaitę oficialiai pranešta, kad „Žalgirį“ palieka taip komandoje ir nespėjęs apšilti amerikietis M. Waynsas.

Šis pasikeitimas šansas ir didelė atsakomybė jauniesiems įžaidėjams Vaidui Kariniauskui ir Lukui Lekavičiui.

„Mes negalime priklausyti nuo vieno žaidėjo, kad ir kokios pozicijos jis būtų. Praktiškai visą pasiruošimą ir visas LKL rungtynes žaidėme tokios sudėties, kaip ir žaisime penktadienį. Taip kad niekas nepasikeitė. Jei tai būtų pagrindinis įžaidėjas, vedęs mus į priekį, gal ir būtų sunku, o dabar jo kaip ir nebuvo. Dirbame su tuo, ką turime ir džiaugiamės, kad jaunimas gerai išsikrauna. Dabar žiūrėsime, kaip jiems seksis žaisti su geriausiomis Europos komandomis“, - sako G. Krapikas. Treneris neatskleidė, kuris žaidėjas rungtynes pradės starto penkete.

„Kiekvienas jaunas žaidėjas džiaugiasi gavęs tokią progą. Jie stengiasi ir daug mums padeda. Aišku, su tokio kalibro komanda mes dar nežaidėme ir tai mums bus didelis išbandymas. Tikiuosi, kad viskas pavyks“, - sako R. Javtokas.

Penktadienį „Žalgirio“ ir „Real“ klubų dvikova prasidės 20.30 val. Jau sekmadienį žalgiriečių LKL čempionate laukia akistata su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Prieš šią principinę dvikovą žalgiriečiai po Eurolygos rungtynių nespės surengti nė vienos treniruotės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)