Šių metų atrankoje kovos dvi Lietuvos komandos – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimas. Jaunieji žalgiriečiai pateko į A grupę, kurioje jų varžovais bus Maskvos CSKA (Rusija), Liudvigsburgo „Porsche Basketball-Akademie“ (Vokietija) ir Prahos „USK Future Stars“ (Čekija) komandos. Sostinės ekipos krepšininkai rungtyniaus B grupės kartu su Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina), Vladyslavovo „SMS PZKosz“ (Lenkija) ir Rygos VEF (Latvija) jaunimo ekipos.

Šansą iškovoti vienintelį kelialapį į Milaną gaus tik grupių nugalėtojai, o antrąsias vietas užėmusios komandos rungtyniaus dėl trečiosios vietos turnyre.

„SportoTV.lt“ transliacijų maratonas iš Eurolygos jaunimo atrankos turnyro Kaune prasidės jau rytoj nuo 11:15 val. „Žalgirio“ ir CSKA jaunimo ekipų dvikova. Iš viso penktadienį bei šeštadienį „SportoTV.lt“ krepšinio gerbėjams pasiūlys po tris susitikimus. Sekmadienį numatoma transliuoti finalinius mačus, jei juose rungtyniaus lietuviškos ekipos.

Eurolygos jaunimo atrankos turnyro transliacijų tvarkaraštis:

Vasario 7 d., penktadienis

11:15 val. „Žalgiris“ – CSKA
13:30 val. „Lietuvos rytas“ – „Budivelnik“
20:45 val. „Porsche Basketball-Akademie“– „Žalgiris“

Vasario 8 d., šeštadienis

9:00 val. „Lietuvos rytas“ – „SMS PZKosz“
16:00 val. „USK Future stars“ – „Žalgiris“
18:15 val. VEF – „Lietuvos rytas“

Vasario 9 d., sekmadienis

15 val. Mačas dėl trečiosios vietos (Jei žais klubai iš Lietuvos)
17:30 val. Finalo susitikimas (Jei žais klubai iš Lietuvos)

Primename, jog praėjusių metų atrankos turnyro finale Šiauliuose triumfavo „Lietuvos ryto“ atstovai, kurie 100:81 įveikė bendraamžius iš „Žalgirio“.