Savo vidurkį Rokas penktadienio vakarą Barselonoje pasiekė jau per pirmus du kėlinius, kai dar iki pertraukos sumetė 15 taškų, o ALBA, vienu metu turėjusi ir dviženklę persvarą (30:19), garbingai priešinosi galingajai „Barcelonai“ – 44:46.

Per trečią ir ketvirtą ketvirčius katalonai R. Giedraičiui gynyboje skyrė padidintą dėmesį, bet lietuvis vis tiek finišavo su 17 taškų (2/3 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 4/4 baudos) ir 18 naudingumo balų bei rezultatyvumu nusileido tik vieninteliam to mačo dalyviui – Cory Higginsui su 22 taškais.

Visgi ALBA pralaimėjo 84:103 ir R. Giedraitis po susitikimo nebuvo itin patenkintas komandos pasirodymu.

„Antros rungtynės tokios pačios – vėl praleidome 100 taškų. Jie puolime atsikovojo turbūt tiek pat kamuolių, kiek mes gynyboje – žiūrint iš šono atrodė, kad jie labiau norėjo, tai tada be variantų prieš tokią komandą. Mums dar reikia daug ką taisyti. Tokios pamokos – tikrai geros, tad tikiu, kad su laiku viskas bus geriau.

Mes du kėlinius laikėmės, bet tada sustojome – trečiame nebeužpuolėme ir tiek tereikėjo. Ir aš nepataikiau poros gerų metimų. Bet pirmoje pusėje kamuolys iki manęs ateidavo dažniau“, – kalbėdamas su DELFI žurnalistu pastebėjo Rokas.

Visgi vertindamas savo debiutą pajėgiausiame Europos klubinio krepšinio turnyre R. Giedraitis buvo nusiteikęs pozityviai.

„Debiutas tikrai geras, nieko nesakau. Džiaugiuosi, kad likau dar metus išbandyti savęs čia, o ne kitur kažkur. Sezonas ilgas, žiūrėsime, kaip bus toliau, nes rungtynių labai daug. Mes – auganti komanda Eurolygoje ir norime tobulėti. Esame pakankamai jauni žaidėjai. Mūsų tikslas – žaisti savo žaidimą, spaudimo jokio nėra“, – teigė jis.

Paklaustas, ar dar liko kartėlio nuo pasaulio čempionato, kuriame Lietuvos rinktinė liko devinta, o pats R. Giedraitis težaidė epizodiškai (iš ką nors lėmusių dvikovų tik 10 min. su Senegalu ir 1 min. su Kanada), taikliarankis buvo atviras.

„Aš prisiminsiu visą laiką jį, bet gyvenimas nesustojo, reikia žiūrėti į priekį ir tiek. Tai buvo trenerio pasirinkimas. Rinktinėje yra keturi treneriai, tai jie matė geriau. Mano šansas dar vis tiek ateis, turiu dirbti ir stengtis“, – vylėsi jis.

Pokalbio pabaigoje R. Giedraitis pakomentavo ir Kazio Maksvyčio, kuriam Permės „Parma“ klubas nesuteikė leidimo atsistoti prie Lietuvos rinktinės vairo, situaciją.

„K. Maksvytis – tikrai geras treneris, galiu tik pačius geriausius žodžius apie jį – ir kaip apie žmogų, ir kaip apie trenerį – pasakyti. Jis būtų labai gerai buvęs rinktinei, bet reikia žiūrėti į priekį – ateis kažkas kitas. Mačiau, kad jūs, žurnalistai, tų pasiūlymų jau daug davėte, o aš palauksiu, nenoriu spėlioti, vis tiek netrukus turės pranešti“, – šyptelėjo snaiperis, tritaškius Eurolygoje kol kas metantis 47 procentų taiklumu.


Artimiausius du mačus Eurolygoje ALBA krepšininkai žais namuose – su Maskvos CSKA ir Milano „Armani“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)