„Cavaliers“ vadovybė susitiko su JAV ir Izraelio pilietybes turinčiu specialistu ir nutarė pasirinkti būtent jo kandidatūrą. Klubas aptarinėjo kelias kandidatūras, o paskutiniu D. Blatto oponentu buvo likęs Tyronnas Lue.

Praėjusiame Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezone Klivlendo ekipa su 33 pergalėmis ir 49 pralaimėjimais nepateko į atkrintamąsias varžybas ir atleido vyriausiąjį trenerį Mike'ą Browną.

Į stipriausią pasaulio krepšinio lygą D. Blattas žengs po 20 metų sėkmingo darbo Europoje. Čia jis treniravo Italijos, Rusijos, Turkijos ir Izraelio komandas, taip pat – Rusijos rinktinę, su kuria 2007 metais laimėjo Europos pirmenybes bei iškovojo bronzos medalius Londono olimpiadoje.

Nuo 2010 metų strategas stovėjo prie Tel Avivo „Maccabi“ klubo vairo, o šiemet laimėjo Eurolygą ir Izraelio čempionatą.

„Spurs“ ketina kviesti E. Messiną po NBA naujokų biržos

Vienas garsiausių Europos krepšinio trenerių netrukus persikels į San Antonijaus „Spurs“ klubą, kur dirbsNacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) vyriausiojo trenerio greggo Popovichiaus asistentu.

54-erių specialistas į naujas pareigas turėtų būti pakviestas po NBA naujokų biržos.

Neseniai apie stratego pasitraukimą oficialiai pranešė Maskvos CSKA klubas, su kuriuo jis vėl tapo VTB Vieningosios lygos, o tuo pačiu ir Rusijos čempionu.

E. Messina prie CSKA vairo stovėjo 2005-2009 bei 2012-2014 metais. Jo vadovaujami armiečiai šešis kartus žaidė Eurolygos Finalo ketverto varžybose bei dukart jas laimėjo, visus sezonus tapo Rusijos bei dusyk Vieningosios lygos čempionais ir dukart iškovojo šalies taurę.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)