Jei prieš naująjį sezoną 19-metis gynėjas pagal išankstines prognozes vargiai patekdavo į pirmąjį šių metų NBA naujokų biržos kandidatų 100-uką, tai įsibėgėjus LKL ir Eurolygos kovoms mažeikiškis tarsi viesulas įsiveržė į pirmąjį 50-uką.

Šią savaitę ESPN paskelbtame naujame 2020-ųjų talentų laidos reitinge R. Jokubaičiui skiriama 49 vieta. Tai reiškia, kad jei ši JAV sporto žiniasklaidos giganto projekcija pasitvirtins, Rokas jau po trijų savaičių gali būti pašauktas NBA naujokų biržos antrojo rato viduryje. Teisė į 49-ąjį kvietimą šiemet priklauso vieniems Rytų konferencijos favoritų Filadelfijos „76ers“.

Tiesa, prieš savaitę portalo „Delfi“ šiuo klausimu kalbintas R. Jokubaitis dar negalėjo pasakyti, ar jis neatsiims pateiktos paraiškos ir tikrai dalyvaus šių metų NBA naujokų biržoje.

„Prieš pat sezono pradžią planavau atsiimti paraišką ir susikoncentruoti į Eurolygą, vietinius reikalus. NBA birža nusikėlė labai toli, ir apie ją nebegalvojau. O dabar nieko nenoriu sakyti... Žaidimas kaip ir visai neblogas, bet į tai pernelyg daug dėmesio nekreipiu. Susitiksiu su savo agentu, pakalbėsime. Jis komunikuoja su žmonėmis iš JAV, šį tą man praneša. Surinkti informaciją – jo darbas, matysime, kokia bus mano padėtis“, – „Delfi“ teigė R. Jokubaitis.

Nuo atsarginių suolo įprastai kylantis Rokas Kauno „Žalgirio“ žaidimą pagyvina aštriais prasiveržimais ir taikliais tolimais metimais. Eurolygoje jis kol kas vidutiniškai renka po 7,4, o LKL – po 5,7 taško.

Pretendentai papildyti NBA viliasi būti pašaukti lapkričio 18 d. R. Jokubaitis, kuris kitą dieną po naujokų biržos švęs 20-ą gimtadienį, galutinio sprendimo dar nėra priėmęs ir neatmeta nė vieno varianto.

„Naujokų birža nėra mano prioritetas, dabar turime rimtesnių reikalų. Ir nesu užtikrintas, kad mane būtinai kažkas pašauks. Bet vis dėlto... Pamatysime vėliau. Labiau linkstu atsiimti paraišką ir bandyti kitais metais, tačiau tikrai nežinau. Jei susiklostys tinkamos aplinkybės... Nenoriu pasakyti kažko, kas labai garsiai nuskambėtų – dar pažiūrėsime“, – svarstė gynėjas.

Rokas Jokubaitis per pirmas 5 Eurolygos sezono rungtynes

„Žalgirio“ rūbinėje jis turi su kuo pasitarti dėl artėjančios NBA naujokų biržos. Mat paraišką yra pateikęs ir vidurio puolėjas Marekas Blaževičius, kuriam praėjusį mėnesį taip pat sukako 19-a.

Kaip ir daugumos Kauno ekipos krepšininkų, tiek R. Jokubaičio, tiek M. Blaževičiaus sutartyse yra numatyta galimybė išvykti į NBA už tam tikrą išpirką.

Šių metų NBA naujokų biržoje dalyvaus ir „Žalgiriui“ anksčiau priklausęs, o šį sezoną „Chalons-Reims“ (Prancūzija) atstovaujantis 20-metis gynėjas Arnas Velička.

Paraišką yra pateikęs ir Kėdainių „Nevėžio“ garbę praėjusiame sezone gynęs graikas Georgios Kalaitzakis bei triukšmingai Prienų „Vytauto“ ekipoje 2018-aisiais pasirodęs amerikietis LaMelo Ballas, taip pat latvis Arturas Kurucas bei estas Sanderis Raieste.

Iš viso kandidatų sąraše – 108 pavardės, 36 iš jų – ne JAV atstovų. Iš europiečių NBA suviliojo tokius jau spėjusius pagarsėti krepšininkus kaip žydas Deni Avdija, ispanas Leandro Bolmaro, prancūzas Theo Maledonas, serbai Aleksejus Pokuševskis ir Urošas Trifunovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)