Jei nebūtų įsikišęs koronavirusas, R. Jokubaitis pernelyg nesukdamas galvos būtų pasinaudojęs teise atsiimti savo paraišką.

Mat potencialūs NBA kandidatai turi galimybę kartą savanoriškai pasitraukti iš naujokų biržos. Daugelis ja naudojasi norėdami atkreipti į save dėmesį, o iš tikrųjų laimę mėgina kitais metais.

Ne išimtis buvo ir R. Jokubaitis. Tačiau dėl pandemijos birža buvo pavėlinta pusmečiu, per kurį situacija keitėsi.

Nuo Lietuvos čempionų atsarginių suolo įprastai kylantis mažeikiškis aštriais prasiveržimais ir taikliais tolimais metimais sublizgėjo dvikovose su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija). Mače su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) „Žalgirio“ piramidės auklėtinis parodė ir savo sugebėjimus gynyboje.

Labiau linkstu atsiimti paraišką ir bandyti kitais metais, tačiau tikrai nežinau. Jei susiklostys tinkamos aplinkybės... Nenoriu pasakyti kažko, kas labai garsiai nuskambėtų – dar pažiūrėsime.
Rokas Jokubaitis

Eurolygoje R. Jokubaitis pradėjo trečią sezoną, bet apskritai jo profesionalo karjera dar tik įsibėgėja. Todėl nieko keisto, kad iš devynių įvairių statistikos grafų asmeninių rekordų stipriausiame žemyno turnyre aštuoni užfiksuoti šiais metais. Septyni – šiame sezone.

Prie komandos vairo stojus M. Schilleriui jaunasis atakų organizatorius aikštėje vidutiniškai praleidžia po 20 min., per kurias pelno 7,4 taško, atkovoja 2 kamuolius, atlieka 3 rezultatyvius perdavimus ir renka 9,6 naudingumo balo vidurkį.

Komandoje tai – penktas rezultatas, bet tik kur kas labiau patyrę Lukas Lekavičius bei Augustine'as Rubitas sugeba žaisti efektyviau ant parketo praleisdami mažiau laiko.

Tad R. Jokubaitis iš ateities žaidėjo jau virsta svarbiu dabarties faktoriumi. Dėl to krepšininkui reikia permąstyti ir galimo žygio per Atlantą maršrutus.

„Prieš pat sezono pradžią planavau atsiimti paraišką ir susikoncentruoti į Eurolygą, vietinius reikalus. NBA birža nusikėlė labai toli, ir apie ją nebegalvojau. O dabar nieko nenoriu sakyti...

Žaidimas kaip ir visai neblogas, bet į tai pernelyg daug dėmesio nekreipiu. Susitiksiu su savo agentu, pakalbėsime. Jis komunikuoja su žmonėmis iš JAV, šį tą man praneša. Surinkti informaciją – jo darbas, matysime, kokia bus mano padėtis“, – Delfi teigė R. Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis per pirmas 5 Eurolygos sezono rungtynes

Pretendentai papildyti NBA vilsis būti pašaukti lapkričio 18 d. R. Jokubaitis, kuris kitą dieną po naujokų biržos švęs 20-ą gimtadienį, galutinio sprendimo kol kas nėra priėmęs ir neatmeta nė vieno varianto.

„Naujokų birža nėra mano prioritetas, dabar turime rimtesnių reikalų. Ir nesu užtikrintas, kad mane būtinai kažkas pašauks. Bet vis dėlto... Pamatysime vėliau. Labiau linkstu atsiimti paraišką ir bandyti kitais metais, tačiau tikrai nežinau. Jei susiklostys tinkamos aplinkybės... Nenoriu pasakyti kažko, kas labai garsiai nuskambėtų – dar pažiūrėsime“, – svarstė gynėjas.

„Žalgirio“ rūbinėje jis turi su kuo pasitarti dėl artėjančios NBA naujokų biržos.

Mat paraišką yra pateikęs ir vidurio puolėjas Marekas Blaževičius, kuriam praėjusį mėnesį taip pat sukako 19-a.

Marekas Blaževičius

Bet savo svajonėmis jaunuoliai nesidalina – tiesiog nei vienam, nei kitam nepernelyg rūpi, kokio NBA klubo kvietimo sulaukti.

„Kaip bus, taip bus. Ta lyga yra stipri, nesvarbu, į kokią komandą pakliūsi. Su Mareku pasikalbame labiau apie tai, su kuo yra tekę bendrauti iš NBA aplinkos. Tik daug papasakoti negalime, nes čia labiau mūsų abiejų agentai įsitraukę. Mūsų situacija iš esmės panaši, yra daug nežinios. Abu kol kas esame susikoncentravę į „Žalgirį“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Kaip ir daugumos Kauno ekipos krepšininkų, tiek R. Jokubaičio, tiek M. Blaževičiaus sutartyse yra numatyta galimybė išvykti į NBA už tam tikrą išpirką.

Bet „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas finansinių klausimų šia tema aptarinėti nenori – anot klubo vadovo, ją kol kas apskritai mažiausiai reikia eskaluoti.

„Normalu, kad NBA žmonės dirba savo darbą, tiria rinką. Bet jaunų žaidėjų tikslas dabar turėtų būti tiesiog tobulėti ir augti kaip krepšininkams. Jeigu jie tik vieną dieną taps pakankamai geri, vienaip ar kitaip į NBA vis tiek pateks“, – Delfi pažymėjo P. Motiejūnas

Paulius Motiejūnas, Artūras Milaknis

Šių metų NBA naujokų biržoje dalyvaus ir „Žalgiriui“ anksčiau priklausęs, o šį sezoną „Chalons-Reims“ (Prancūzija) atstovaujantis 20-metis gynėjas Arnas Velička.

Paraišką yra pateikęs ir Kėdainių „Nevėžio“ garbę praėjusiame sezone gynęs graikas Georgios Kalaitzakis bei triukšmingai Prienų „Vytauto“ ekipoje 2018-aisiais pasirodęs amerikietis LaMelo Ballas, taip pat latvis Arturas Kurucas bei estas Sanderis Raieste.

Iš viso kandidatų sąraše – 108 pavardės, 36 iš jų – ne JAV atstovų. Iš europiečių NBA suviliojo tokius jau spėjusius pagarsėti krepšininkus kaip žydas Deni Avdija, ispanas Leandro Bolmaro, prancūzas Theo Maledonas, serbai Aleksejus Pokuševskis ir Urošas Trifunovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)