Praėjusiais metais į Uteną atvykusi 25-erių metų 181 cm ūgio krepšininkė „BcUtena.lt“ papasakojo apie norą likti ekipoje, asmeninius tikslus ir būsimą sezoną.

– Kodėl nusprendėte likti „Utenos“ klube?

– Nusprendžiau likti, nes klubo organizacija puikiai tvarkėsi su savo užduotimis, tai leido susikoncentruoti tik į žaidimą ir daugiau niekuo nesirūpinti. Klube sudarytos puikios sąlygos tobulėjimui ir aukščiausių tikslų siekimui.

– Kaip vertinate praėjusį sezoną?

– Praėjęs sezonas komandai buvo puikus, nes laimėjome visus titulus Lietuvoje, o pasirodymą Europos taurėje vertinčiau taip pat labai gerai. Taip pat sužinojau, kad Utenoje gyvena daug krepšinį mylinčių žmonių, namų arenoje turėjome geriausią palaikymą Lietuvoje. Sirgaliai tikrai buvo šeštas žaidėjas ir tikiuosi, kad tokio nuostabaus palaikymo sulauksime ir naujame sezone.

– Ko išmokė praėjęs sezonas?

– Pernai pirmą kartą žaidžiau komandoje, kuri buvo laikoma pagrindine favorite laimėti titulą, todėl buvo proga išmokti susitvarkyti su aplinkinių spaudimu. Taip pat išmokė komandinio susitelkimo viso sezono metu, siekiant vieno bendro tikslo. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę žaisti vienoje komandoje su vienomis geriausių Lietuvos krepšininkių, iš jų taip pat daug sužinojau ir išmokau.

– Kokius tikslus esate išsikėlusi kitam sezonui?

– Esu išsikėlusi tikslą pagerinti individualius krepšinio sugebėjimus, sunkiu darbu ir geru žaidimu užsitarnauti trenerio pasitikėjimą, leisiantį daug žaisti. Taip pat, žinoma, kiekvienose rungtynėse siekti tik pergalių.

– Dirbote su Alfredu Vainausku. Ar daug pavyko iš jo išmokti?

– Treneris buvo vienas lemiamų faktorių, kodėl „Utenos“ komandą pasirinkau pernai metais. Norėjau įgauti žinių iš patyrusio stratego ir praeitas sezonas leido tai padaryti. Manau šiame sezone mano žinių bagažas tik padidės.

– „Uteną“ paliko būrys krepšininkių. Kaip manote, tai nesutrukdys siekti aukščiausių vietų ir kitą sezoną?

– Komanda bus tikrai kardinaliai atsinaujinus, bet manau, kad tai tikrai nieko nereiškia, nes juk ir praeitą sezoną sudėtis buvo nauja, bet pasiekėme puikių rezultatų. Todėl tikrai tikiu, kad naujai sulipdyta komanda taps darniu kolektyvu ir sieks aukščiausių tikslų.