Vakarų konferencijos įkrintamųjų poros favoritais laikyti „Pelikanai“ namuose 118:123 krito už borto nuo Oklahomos Sičio „Thunder“ smūgio.

Luizianos valstijos klubo neišgelbėjo net ir solidus Jono Valančiūno žaidimas.

Aukštaūgis iš Utenos per 30 minučių suvertė 16 taškų (6/8 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 1/2 bauda), sugriebė 18 atšokusių kamuolių (6 iš jų – puolime) ir iškišo 3 rezultatyvius perdavimus.

„Valančiūnas per savo karjerą yra turėjęs daug gerų rungtynių, tačiau šį vakarą jis abiejose aikštės pusėse žaidžia taip gerai, kaip aš dar nesu matęs – žvaigždiškai tiek gynyboje, tiek ir puolime“, – Lietuvos rinktinės ir „Pelikanų“ vidurio puolėjo pasirodymu tiesioginiame eteryje gėrėjosi NBA komentatorius.

J. Valančiūno asmeninė statistika, o galbūt ir visos „Pelicans“ komandos likimas galėjo būti kur kas geresnis, tačiau lietuvis ketvirtojo kėlinio viduryje susižeidė.

Rezultatui esant lygiam (106:106) Jonas uždarė kelią link krepšio Shai'ui Gilgeousui-Alexanderiui, bet traukdamasis atgal nesėkmingai pastatė dešinę pėdą ant komandos draugo Brandono Ingramo kojos ir patyrė čiurnos traumą.


Net ir po šio epizodo akivaizdžiai skausmą kęsdamas aukštaūgis šlubčiodamas sugebėjo nusiimti dar vieną kamuolį ir buvo pakeistas.

Vėliau ant parketo jis buvo mestas labai trumpam tik paskutinėmis sekundėmis, o jo traumos rimtumas kol kas nežinomas.

„Manau, kad tai mums tikrai nepadėjo, ypač kovojant dėl kamuolių. JV dar kartą atliko puikų darbą. Reguliavo mūsų puolimą būdamas arčiau krepšio ir išskirtinai gerai grūmėsi dėl kamuolių. Labai skaudi nesėkmė. Vyrai yra nusivylę, bet čia buvo rungtynės, po kurių viena komanda turėjo būti eliminuota“, – auklėtinio netektį svarbiu metu komentavo šeimininkų treneris Willie Greenas.

Šiame sezone „Pelicans“ centras vidutiniškai rinko po 14,1 taško, 10,2 atkovoto kamuolio (7-as rezultatas visoje lygoje) ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pagal sukauptus dvigubus dublius JV (43) nusileido tik keturioms NBA žvaigždėms – Domantui Saboniui (65), Nikolai Jokičiui (58), Nikolai Vučevičiui (51) ir Gianniui Antetokounmpo (46).

Oklahomiečiai dėl vietos atkrintamosiose šeštadienį paryčiais susikaus su Minesotos „Timberwolves“.

Šios poros laimėtojai Vakarų ketvirtfinalio serijoje mes iššūkį Denverio „Nuggets“ vyrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją