Žalgiriečiai išvykoje 95:75 (13:24, 22:24, 20:27, 20:20) užtikrintai įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (6-12), prie kurio vairo debiutavo Vidas Ginevičius, pakeitęs praėjusią savaitę atleistą Mindaugą Brazį.

„Dėl ko pačiam neramu buvo – pažiūrėjus į paskutinius „Žalgirio“ rezultatus matosi, kad jie yra labai geroje sportinėje formoje. Treneris pakeitė visiškai veidą, kaip jie kaunasi. Pralošėme, bet tikrai solidžiai žaidžiančiam „Žalgiriui“, – po mačo sakė V. Ginevičius.

45-erių V. Ginevičius pats kaip žaidėjas septynerius metus praleido „Žalgiryje“, o trenerio karjerą pradėjo kauniečių dublerių ekipoje.

Kol kas jis nežino ar „Neptūnui“ vadovaus iki sezono pabaigos.

„Sąžiningai nieko nežinau. Vadovai pasakė, kad šiose rungtynėse dirbsiu, o daugiau nieko nežinau“, – pečiais tik gūžtelėjo jis, pripažinęs, kad norėtų sulaukti šio šanso.

Savo ruožtu A. Trinchieri pripažino, kad tokiems mačams nuteikti ekipą yra itin sudėtinga.

„Eurolygos komandoms sunkiausia yra išlikti susikaupusioms ir žaisti rimtai tokias rungtynes. Eurolygoje kiekvienos rungtynės yra sunkios ir svarbios. Mano žaidėjai buvo pakankamai susikaupę, kad kontroliuotų visą mačą. Atlikome solidų darbą“, – kalbėjo italas.

„Žalgiris“ uostamiestyje kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 41:29 ir išdalino net 34 rezultatyvius perdavimus, iš kurių 11 – Edmondas Sumneris.

„Puikiai dalinomės kamuoliu. Buvo per daug „aukštyn-žemyn“ momentų gynyboje, bet „Neptūnas“ žaidė kietai ir su daug energijos, nesugebėjome į tą atsakyti. Bet kai komanda dalinasi kamuoliu ir laimi kovą dėl jų, aš žinau, kad turime gerus šansus laimėti“, – šiuos statistikos komponentus pabrėžė A. Trinchieri.

Jis pagyrė 21-erių Ąžuolą Tubelį, kuris „Neptūnui“ pelnė 25 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus.

„Aš matau, kad jis yra labai geras žaidėjas. Lietuvoje yra daug gerų žaidėjų, o jis vienas iš jų. Bet daugiau negaliu pasakyti“, – paklaustas ar mato Ą. Tubelį žaidžiantį Eurolygoje, atsakė „Žalgirio“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją