Savaitgalį šiauliečiams namuose 83:88 neatsilaikius prieš Panevėžio „Lietkabelį“, su kuriuo, beje, pernai kaip tik ir buvo kautasi ketvirtfinalio serijoje, vyriausiasis treneris A. Sireika ant saviškių pernelyg nepyko.

„Mano darbas dabar buvo toks, kad aš turėjau nueiti į rūbinę ir nuraminti vyrus. Jokio pykčio, jokios agresijos aš jiems negaliu rodyti. Pasakiau, kad esu dėkingas, jog jie sugrįžo į rungtynes, kovėsi – buvome prižaidę beveik iki lygaus rezultato. Reikėjo šiek tiek proto ar sėkmės ir viskas galėjo pakrypti kitaip. Tai kodėl aš turiu ant jų pykti? Kad suklydo pabaigoje?

Aš nemačiau nė vieno tinginiaujančio. Aš jiems taip ir pasakiau, kad pritrūko žinių, o ne noro, ne kovingumo, ne darbo. Džiaugiuosi, kad tokius vyrus turiu. Tokia mano paskirtis – turiu surasti kuo geresnį receptą, kad jie kuo greičiau viską išmoktų“, – tikino 62-ejų metų vairininkas.

Tarpsezonį trijų lyderių – Donato Sabeckio, Nicko Zeislofto ir Lauryno Biručio – netekęs A. Sireika filosofiškai žvelgia į dabartinę padėtį.

„Yra džiuginančių dalykų, nėra tik vieno – pergalių. Pažiūrėsime, kiek čia Dievas duos sveikatos ir kantrybės. Viskas bus gerai. Pas mus nėra elementarios žaidimo filosofijos. Kyla nenumatytos situacijos, o mes galvojame, kad reikia žaisti derinį. Ne, čia reikia kurti. Bet tam reikia turėti kažkokių žinių. Kurti negalima be jų.

Nors kai pagalvoji, kuria žmonės. Pablo Picasso genialus dailininkas. Piešdavo kažką, ne visi suprasdavo, ką nupiešė. Paskui pasirodė, kad čia – genialūs darbai. Krepšinyje gal taip nebūna. Reikia kažkokią mintį turėti, ką tu nori ten parodyti“, – sau būdingu stiliumi kalbėjo jis.

Paklaustas, ar nebaugina tokia ilga pralaimėjimų serija, A. Sireika jos nesureikšmino ir sakė, kad panaši sezono pradžia buvo ir pernai.

„Tas pralaimėjimų skaičius nieko man nereiškia. Bus gal dešimt pergalių iš eilės, kas dabar gali pasakyti. Čia – sportas. Žinau, kad panaši situacija buvo pernai – 2/9. Nieko čia nuostabaus. Tvarkaraštis kitoks buvo. Šiek tiek nevykęs mums dabar. Vėl važiuosime pas „Žalgirį“, iš kur čia tų pergalių paimsime. Nesinori man čia aiškintis nei nieko. Suprantu, kad yra tokia situacija“, – apibendrino jis.

„Lietkabelį“ į pergalę stūmė 24 taškus surinkęs Simas Jasaitis (3/3 dvitaškiai, 6/9 tritaškiai) ir 17 taškų bei 7 rezultatyvius perdavimus pridėjęs Jamaras Wilsonas. Tuo metu „Šiaulių“ gretose šimtu procentų atakavo Antanas Udras su 20 taškų (8/8 metimai iš žaidimo).

Naujasis panevėžiečių strategas iš Serbijos Nenadas Čanakas labiausiai buvo nepatenkintas kova dėl atšokusių kamuolių („Lietkabelis“ po savo krepšiu nusiėmė mažiau kamuolių nei varžovai kartodami metimus – 14 prieš 18), o kalbėdamas apie „Šiaulius“ pareiškė, kad ši komanda nepelnytai dar neturi nė vienos pergalės.

Ir iš tikrųjų šiauliečiai iš tų dešimties patirtų nesėkmių tik du susitikimus pralaimėjo didesniu nei 10 taškų skirtumu – Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Rytui“.

Tiesa, Saulės miesto ekipai artimiausiu metu atidaryti pergalių sąskaitą irgi nebus paprasta: kitą sekmadienį laukia akistata svečiuose su „Žalgiriu“, dar kitą – Prienuose su „Skycop“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)