Nors amerikiečiai ir yra laikomi realiais favoritais Japonijoje ketvirtą kartą paeiliui iškovoti olimpinį auksą, kelias link jo JAV krepšininkams prasidėjo netikėtai komplikuotai.

Šį sykį JAV rinktinė užstrigo po ilgosios pertraukos – trečiąjį kėlinį amerikiečiai pralaimėjo 14 taškų skirtumu, o ketvirtajame nesulaikė 10 iš 22 savo taškų pelniusio Australijos ekipos varikliuko Patty Millso, susitikimo pabaigoje pataikiusio ir lemiamus metimus.

17 taškų prie Australijos ekipos pergalės pridėjo Joe Inglesas, 12 – Matisse'as Thybulle, 11 – Chrisas Gouldingas.

JAV rinktinei Damianas Lillardas surinko 22 (6/11 trit.), Kevinas Durantas (4/9 trit.) – 17, o Bradley Bealas – 12 taškų.

Po rungtynių G. Popovichius spaudos konferencijoje turėjo aiškintis žurnalistams ir su vienu iš jų įsitraukė ne į pačią draugiškiausią diskusiją.


Per likusį laiką prieš kelionę į Tokiją amerikiečiai sužais dar trejas kontrolines rungtynes – susitiks su Argentina, vėl su Nigerija ir su Ispanija. Į Japoniją jie iškeliaus liepos 19-ąją.

Savo ruožtu amerikiečius savaitgalį nuskriaudusi Nigerija laimėjo antras kontrolines rungtynes paeiliui – 94:71 (17:19, 26:14, 31:22, 20:16) patiesė Argentinos krepšininkus. Taip pat Las Vegase vykusiame susitikime afrikiečius į priekį vedė 15 taškų per 14 min., pelnęs Jahilas Okaforas. Precious Anchiuwa pridėjo 12, o Chimezie Metu ir Joshas Okogie – po 10 taškų.

Puolime strigusiai ir ir 19 kamuolių praradusiai Argentinai dviženklį taškų skaičių – 10 – surinko vienintelis Leandro Bolmaro.

Olimpinės žaidynės Tokijuje prasidės liepos 23-ąją. Čempionės titulą ginsianti JAV komanda turnyrą pradės A grupėje su Prancūzija, Iranu ir Čekija.

B grupėje žais Australija, Vokietija, Nigerija ir Italija, o C grupėje – Argentina, Japonija, Ispanija ir Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)