Beveik 30 taškų favoritais prieš susitikimą įvardyti Greggo Popovichiaus diriguojami amerikiečiai Las Vegase, Nevadoje, po atkaklios kovos 87:90 (23:22, 20:19, 21:25, 23:24) neatsilaikė prieš Nigeriją.

Tai – pirmasis JAV rinktinės pralaimėjimas Afrikos atstovams per visą istoriją ir tik trečioji nesėkmė kontroliniuose mačuose nuo pat 1992-ųjų (balansas 54-3).

Bet turbūt iškalbingiausias faktas tas, kad JAV vyrai Nigerijos nacionalinę komandą 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse buvo sutriuškinę net 83 taškų skirtumu – 156:73.


Rungtynių pradžia amerikiečiams nieko blogo nežadėjo: jie antrame kėlinyje pirmavo 39:29, o trečiame – 52:43, tačiau afrikiečiai sugebėjo panaikinti savo deficitą ir lemiamame ketvirtyje perėmė kontrolę į savo rankas – 77:85, 80:88 – bei pergalingai finišavo.

20 iš 42 tritaškių sumetusią Nigeriją, kurios garbę gina ir aštuoni NBA žaidėjai, į priekį vedė Majamio „Heat“ klubo gynėjas Gabe Vincentas su 21 tašku.

Tuo metu kitas „Heat“ narys puolėjas Preciousas Achiuwa pasižymėjo įspūdingu epizodu – galingu bloku pačiam Kevinui Durantui.

Šeimininkams, iš žaidimo atakavusiems vos 41 procento taiklumu, K. Durantas surinko 17, Jaysonas Tatumas – 15, o Damianas Lillardas – 14 taškų.

Po patirto antausio G. Popovichius įžvelgė ir pozityvų dalyką.

„Kažkuria prasme aš džiaugiuosi, kad taip nutiko. Tai nereikš nieko, jei mes iš to nepasimokysime, tačiau tai taip pat gali būti ir pats svarbiausias dalykas per visą pasiruošimą“, – filosofiškai kalbėjo jis.

Progą reabilituotis JAV žvaigždės galės naktį iš pirmadienio į antradienį, kai susikaus su Australija, kuri šiąnakt po dramatiškos kovos ir taiklaus Patty Millso tritaškio aidint sirenai 87:84 įveikė Argentiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)