Sveikatos problemų „Bayern“ komandoje pastaruoju metu buvo tiek daug, kad treneriui Andrea Trinchieri net ir Eurolygos rungtynėms nepavykdavo surinkti 12 žaisti pasirengusių auklėtinių.

Prasčiausia – buvusio žalgiriečio Augustine‘o Rubito padėtis. Dėl praėjusį vasarį atliktos Achilo sausgyslės operacijos puolėjas yra iškritęs iš rikiuotės neapibrėžtam laikui.

Nuo žiemos nerungtyniauja ir kitas puolėjas Eliasas Harrisas, kuris gydosi pėdą, nugaros problemų sustabdytas vidurio puolėjas Othello Hunteris nežaidžia daugiau nei mėnesį.

Bet penktadienį ant parketo gali grįžti du gynėjai iš JAV – dėl jų sprendimas esą bus priimtas prieš rungtynes. Tai liečia Cassiusą Winstoną ir D.J. Seeley.

Pirmasis turėjo tapti naujuoju „Bayern“ vedliu, vis dėlto pirmas sezonas Europoje jam klostosi permainingai.

25-erių įžaidėjas Eurolygoje fiksuoja 11,1 taško, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 2,2 atkovoto kamuolio vidurkius.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ atstovas D.J. Seeley į Miuncheną atvyko sausį kamšyti skylių sudėtyje, bet šį mėnesį pats virto viena iš jų, patyręs nugaros traumą. Per 12 rungtynių Eurolygoje jo statistika siekė 6,2 taško ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Norint patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, ką mums pavyko padaryti dvejus pastaruosius metus iš eilės, viskas turi klostytis lyg iš natų ir dar reikia sėkmės. Nei vienu, nei kitu aspektu šis sezonas mums nenusisekė“, – komentavo „Bayern“ direktorius Marko Pešičius.

Jis apgailestauja, jog komanda neatsilygino gerais rezultatais sirgaliams, kurie „Audi Dome“ arenoje rinkosi kaip niekad gausiai. A. Trinchieri auklėtinių namų rungtynes Eurolygoje vidutiniškai stebėdavo po 5950 žiūrovų – tribūnų užpildymas siekė 91 proc.

Paskutiniame ture nepalikti tuščių kėdžių padės „Žalgirio“ gerbėjai. „Bayern“ jų laukia maždaug pusės tūkstančio, nors panašu, kad svečių palaikymas gali būti ir dar didesnis.

Rungtynių išvakarėse Kauno ekipos atributika gausiai šmėžavo ne tik lėktuve iš Vilniaus į Miuncheną, bet ir Bavarijos sostinės centro aludėse.

„Žalgiriui“ penktadienio mūšis – žūtbūtinis, o šeimininkams – principo reikalas.

„Norime šiomis rungtynėmis atsidėkoti savo nuostabiems fanams. Jie ištikimai mus palaikė, nors sezonas tikrai nebuvo lengvas. Todėl stengsimės pademonstruoti maksimalias savo galimybes kovodami su komanda, kuri vis dar pretenduoja į atkrintamąsias“, – sakė A. Trinchieri.

„Paliekame Eurolygą dviprasmiškomis nuotaikomis. Komandos sudėtis – tikrai konkurencinga, bet mes dažniausiai jos neturėdavome dėl visų tų erzinančių traumų. Apmaudu, be jokios abejonės. Vis dėlto penktadienį sieksime įgauti pasitikėjimo savimi prieš artėjančias Vokietijos čempionato atkrintamąsias varžybas. Mes tikrai norime laimėti šias rungtynes“, – pridūrė „Žalgiryje“ praėjusį sezoną praleidęs „Bayern“ puolėjas Nielsas Giffey.

Vokietijos vicečempionai turnyro lentelėje nebegali pakilti aukščiau dabar užimamos 15-os vietos (11/22). Pralaimėjus penktadienį juos aplenktų arba principinis varžovas vietiniame fronte Berlyno ALBA (11/23), arba Atėnų „Panathinaikos“ (11/22).

„Žalgiris“ (18/15) laimėjęs finišuotų septintas arba aštuntas, o nesėkmės atveju kristų į devintą vietą ir liktų pirmas už ketvirtfinalių brūkšnio.

Iki šiol komandos tarpusavyje varžėsi 10 kartų, žalgiriečiams pavyko laimėti 4 mačus, įskaitant pirmojo šio reguliaraus sezono rato akistatą Kaune.

Rungtynės Miunchene prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)