„Nepranešu, tik svarstau, o jeigu „Thunder“ atsilaisvinusius pinigus panaudos pateikdama pasiūlymą Donatui Motiejūnui. Atrodo logiška“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė žurnalistas Keithas Smithas.

Už E. Ilyasovą, per tris mačus rinkusį po 5 taškus ir po 5,3 atkovoto kamuolio kamuolio, Oklahomos klubas gavo 203 cm ūgio puolėją Jeramį Grantą ir ateities naujokų biržos šaukimą.

Mainų dėka „Thunder“ šiame sezone sutaupys 8,4 mln. JAV dolerių, kurie būtų nukeliavę į E. Ilyasovos kišenę. Be to, dabar Oklahomos ekipos žaidėjų sutartys yra vertos net 7,1 mln. JAV dolerių mažiau nei leidžia „algų kepurė“.

Pats Donatas Motiejūnas, kuris atsisakė Hjustono „Rockets“ kvalifikacinio 4,4 mln. vertės pasiūlymo, norėtų uždirbti apie 8-10 mln. Akivaizdu, kad tiek „Thunder“, tiek 26-erių lietuvis galėtų rasti abiems pusėms tinkantį kompromisą.

Šias spėliones sustiprina ir prieš daugiau nei mėnesį išsakytos B. J. Armstrongo mintys.

„Mes suprantame „Rockets“ situaciją ir jų norus, bet manau, kad jie taip pat supranta ir ko mes norime. Šiuo momentu nei viena pusė nėra pasirengusi priimti to, ką siūlo kita, todėl tęsime derybas ne tik su „Rockets“, bet ir su kitomis komandomis“, – tąkart „FOX 26 Sports“ papasakojo D. Motiejūno agentas.

Be to, apie tokią galimybę informuoja ir „BasketNews.lt“. Šio portalo žiniomis, tarp galimų variantų, kam „Thunder“ išleistų atsiradusius pinigus ir užpildytų spragą priekinėje linijoje, yra minimas būtent D-Mo.

Jeigu tai virstų realybe, vienoje komandoje žaidžiančius išvystume net du lietuvius. Tiesa, tiek D-Mo, tiek 211 cm ūgio Domantas Sabonis yra tos pačios pozicijos žaidėjai, todėl jiems tektų konkuruoti dėl minučių aikštėje.

Kol kas 20-metis NBA naujokas per tris mačus aikštelėje praleisdavo po 13 minučių ir rinkdavo po 4,3 taško ir po 2,7 atkovoto kamuolio.

Tuo metu nugaros traumos padarinius jau išsigydęs D. Motiejūnas praėjusiame sezone sužaidė 37 mačus, iš kurių 22 pradėjo starto penkete. Per aikštelėje 15 praleistų minučių 213 cm ūgio kaunietis pelnydavo po 6,2 taško ir po krepšiais atkovodavo po 2,9 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)