Klaipėdiečiai sekmadienio vakarą namuose šventė pergalę rezultatu 76:71.

„Tikrai sunki pergalė, bet lengvų varžybų ir nelaukėme, nes „Dzūkija“ pastaruoju metu demonstruoja gerą formą“, – po rungtynių kalbėjo Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jo teigimu, vyrai kovai buvo tinkamai nusiteikė, tačiau juos iš vėžių išmušė varžovų gynyba, todėl varžovai ne kartą buvo išsiveržę į priekį.

„Jų gynyba yra tokia, kad prieš ją paprasčiau reikia mesti ir pataikyti. Mūsų žaidėjai kai kuriais momentais žaidė tikrai gerą krepšinį, bet tiesiog nepataikydavo. Čia – toks psichologinis faktorius. Todėl ir per pertrauką rūbinėje kalbėjome, kad negalima abejoti savimi, reikia tiesiog pataikyti“, – aiškino D. Adomaitis.

Pergalę „Neptūnui“ lėmė spurtas 14:2, po kurio varžovai taip ir nebeatsigavo. „Varžybose mes ypač akcentuojame, kad reikia kontroliuoti spurtus. Jei gerai neužpuoli, tai privalai atidirbti gynyboje. Taip ir šį kartą – po geros gynybos pavyko surengti kelias greitas atakas, todėl ir atitrūkome“, – kalbėjo „Neptūno“ strategas.

Nors „Neptūnas“ jau sužinojo savo varžovus Europos taurės LAST 32 etape, D. Adomaitis apie laukiančias dvikovas kol kas nebuvo linkęs kalbėti. „Apie jas galvosime kitais metais. Šiemet mums dar liko ketverios LKL varžybos, todėl koncentruojamės į jas, nes reikia laimėti ir turnyrinėje lentelėje kilti į viršų“, – teigė D. Adomaitis.

„Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas sveikino „Neptūna“ už gražų žaidimą. „Mums neblogai sekėsi, bet antrojoje rungtynių pusėje padarėme klaidų, žaidimas pasikeitė, todėl ir pralaimėjome. Matėme, kad „Neptūnui“ pergalę lėmė itin puikus jų legionierių žaidimas. Mums juos sunkai sekėsi stabdyti, nes tai – labai aukšto meistriškumo žaidėjai. Jie geri metikai. Kai įsibėgėja, sunku sustabdyti“, – teigė A. Urlepas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)