„Lietuvos rytas“ pirmadienio vakarą pralaimėjo antras rungtynes iš eilės savų žiūrovų akivaizdoje „Nižnij Novgorod“ (Rusija) klubui, kuris serijoje triumfavo santykiu 3-1. Nepadėjo nė pirmą kartą pusfinalyje ant parketo žengęs R. Seibutis, kuris turėjo rungtyniauti su apsauginiais akiniais, dengiančiais sužeistą akį.

Per 19-a žaidimo minučių gynėjas prametė visus 6 metimus „iš žaidimo“ ir surinko tik 4 taškus, bet net ir negalėdamas kautis visa jėga jis žaidė energingiau už didžiąją dalį komandos draugų.

„Varžovai įrodė, kad dabar yra geresnė, fiziškai stipresnė komanda. Tų jėgų stoka ir lėmė mūsų pralaimėjimus, nes fiziškai mes šios serijos neatlaikėme. Žaidėjai, kurie pirmuose mačuose Žemutiniame Naugarde rungtyniavo po 30 minučių ir daugiau, nebepatempė. Šiuolaikiniame krepšinyje tiek daug žaisti nebeišeina“, – pralaimėjimą 78:84 komentavo D. Adomaitis.

Jo žodžiais, vilniečiams parakas baigėsi anksčiau nei oponentams dėl įprastą rotaciją sutrikdžiusios R. Seibučio traumos ir taikliarankių varžovų aukštaūgių, dėl kurių treneris nesiryždavo aikštėje ilgiau laikyti lėto Tautvydo Lydekos.

Tačiau klausiamas, ar komanda buvo blogai sukomplektuota arba netinkamai paruošta ilgam sezonui, D. Adomaitis išsisuko nuo tiesaus atsakymo.

„Tokius pareiškimus daro klubas, ne treneris. Sezonui pasibaigus bus atliekama analizė ir padarytos išvados, kurios bus komentuojamos po sezono“, – į kalbas nesileido specialistas.

Treneris taip pat dievagojosi, kad motyvacijos jo auklėtiniai VTB Vieningosios lygos pusfinalyje turėjo pakankamai, bet čia pat pripažino, jog kai kurių žaidėjų „indėlio, didelio noro ir užsidegimo“ pritrūko. Pasiguodė D. Adomaitis tik tuo, kad ekipa įvykdė klubo vadovų anksčiau iškeltą tikslą žaisti pusfinalyje.

Tuo tarpu lietuvio tiesioginis oponentas iš „Nižnij Novgorod“ komandos Zoranas Lukičius atskleidė, kaip užvedė savo žaidėjus prieš kelionę į Vilnių.

„Nenoriu nieko blogo pasakyti apie varžovų trenerį, nieko prieš jį neturiu. Bet po rungtynių Žemutiniame Naugarde jis ištarė frazę, kad čia daugiau nebegrįš. Pagalvojau – puiku. Papasakojau apie tai savo komandai ir paprašiau jos padėti išsipildyti trenerio pažadui. Tai mums buvo labai gera motyvacija“, – prisiminė specialistas iš Serbijos.

Tiesa, įkaitinti kraują „Nižnij Novgorod“ krepšininkams galėjo padėti ir šios šalies žiniasklaida, pasak „Lietuvos ryto“ atstovų, ne visai tiksliai išvertusi D. Adomaičio žodžius – esą pastarasis viso labo teigė nenorintis darsyk grįžti į priešininkų areną, kurią paliko serijos rezultatui esant 1-1.

Kaip ten bebūtų, patekęs į finalą „Nižnij Novgorod“ klubas pirmą kartą istorijoje pravėrė Eurolygos duris.

O „Lietuvos rytui“ prieš atostogas dar reikės išsiaiškinti santykius su prieniškiais kovoje dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)