Antradienį Eurolyga paskelbė, kad „Maccabi“ dėl Izraelyje kilusio karo su „Hamas“, dėl saugumo namų rungtynes persikelia žaisti į Belgradą.

Toks sprendimas nepatiko CSKA prezidentui A. Vatutinui.

„Mes esame įsitikinę, kad prieš dvejus metus mus pašalino dėl politinių priežasčių. Oficialiai buvo teigta, kad negalime žaisti dėl problemų su skrydžiais, vizų suteikimo, bendrų rekomendacijų ir saugumo bėdų. Noriu tik priminti, kad mums net nebuvo suteiktas šansas. Turėjome prieštarauti tam, kad „Maccabi“ tęstų sezoną, bet tai būtų klaidingas kelias“, – rusų naujienų agentūrai TASS sakė A. Vatutinas.

„Jeigu būtume siekę „Maccabi“ pašalinimo, netiesiogiai būtume patvirtinę, kad buvome suspenduoti teisingai. Tačiau taip nėra. Turime vertinti vienas kitą ir džiaugtis tuo, ką pasiekėme kartu. Esu įsitikinęs, kad kiekvienas Eurolygos klubas turėtų padėti vienas kitam. Todėl balsavome už tai, kad „Maccabi“ tęstų sezoną“, – tęsė jis.

Primename, kad beveik prieš dvejus metus Rusija surengė plataus mąsto invaziją į Ukrainą ir kruvinas karas tęsiasi toliau. Dėl šios priežasties Eurolyga pašalino visus tris tuo metu turnyre žaidusius rusų klubus.

Tuo tarpu Izraelyje konfliktas kilo prieš keletą savaičių, kai „Hamas“ grupuotė užpuolė šią šalį – panašu, kad A. Vatutinas sunkiai skiria puolimą nuo gynybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)