31-erių metų 203 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas, galintis žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje, su CSKA savaitgalį sudarė dviejų mėnesių trukmės kontraktą, kuriame numatyta galimybė jį pratęsti iki sezono pabaigos.

Pastiprinimo priekinėje linijoje CSKA prisireikė po to, kai traumą patyrė ir iš rikiuotės vėl iškrito serbas Nikola Milutinovas.

NBA lygoje K. Fariedas žaidė 2011-2019 m., yra sudalyvavęs 478 reguliariojo sezono rungtynėse – didžiąją karjeros dalį jis atstovavo Denverio „Nuggets“. Vidutiniškai per susitikimą aukštaūgis rinko po 11,4 taško, atkovojo po 8,1 kamuolio ir blokavo po 0,8 metimo.

2014-aisiais krepšininkas itin sėkmingai atsovavo JAV rinktinei Ispanijoje vykusiame pasaulio čempionate, kur buvo vienas iš rezultatyviausių amerikiečių žaidėjų, padėjo komandai laimėti turnyrą ir pats buvo išrinktas į geriausių žaidėjų penketą kartu su Kyrie Irvingu, Pau Gasoliu, Nicolas Batumu ir Milošu Teodosičiumi.

Pastaruosius kelis sezonus K. Fariedas žaidė Kinijoje ir Puerto Rike. „Esu labai laimingas tapdamas NBA lygio klubo Eurolygoje dalimi. Džiaugiuosi, kad man suteikta tokia galimybė“, – teigė krepšininikas.

Savo ruožtu CSKA treneris D. Itoudis pažymėjo: „Įdėmiai sekėme situaciją rinkoje, komandoje turėjome dar dvi laisvas vietas. Fariedas garsėja agresyviu žaidimo stiliumi gynyboje, gerai kovoja dėl kamuolių – jis mums pridės energijos ir entuziazmo. Nors jis jau daug pasiekęs, kovotojo dvasios krepšininkui tikrai netrūksta. Su juo daug kalbėjomės jau praėjusį sezoną, tačiau tuomet iki galo susitarti nepavyko. Tačiau dabar nekantriai laukiu bendro darbo pradžios.“

K. Fariedas CSKA papildys kai tik bus sutvarkyti teisiniai formalumai. Maskvos komanda Eurolygos sezoną pradėjo pralaimėjimu Milano „Olimpia Armani“ krepšininkams, o vėliau palaužė čempionę Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)