Ši pergalė Klivlande buvo istorinė – „Cavaliers“ ekipa tapo vos trečiąja istorijoje, kuriai pavyko išplėšti septintąsias serijos rungtynes prieš tai atsiliekant 1-3.

Paskutinis toks atvejis buvo užfiksuotas prieš 50-metį – 1966-aisiais Los Andželo „Lakers“ išplėšė lemiamą serijos mačą, tačiau galiausiai krito prieš Bostono „Celtics“ komandą. 1951-aisiais taip pat sugrįžo Niujorko „Knicks“, bet vėliau pralaimėjo Ročesterio „Royals“ krepšininkams.

Laimėti serijoje prieš tai atsiliekant 1-3 dar nepavyko niekam – krito visos 32 komandos.

Jeigu „Cavaliers“ pirmadienio naktį visgi pralaimėtų, komanda taptų trečiąja istorijoje, kuri pralaimėjo visus tris žaistus finalus. Klivlando ekipa finale taip pat žaidė 2007-aisiais (0-4 pralaimėjo San Antonijaus „Spurs“) ir 2015-aisiais (pralaimėjo 2-4 prieš „Warriors“). Taip pat nepasisekę yra Detroito „Pistons“ (1955, 1956, 1988) ir „Knicks“ (1951, 1952, 1953) komandoms.

Septintosios ir lemiamos NBA finalo serijos rungtynės įvyks pirmadienį 3 val. Lietuvos laiku Ouklande.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją