Artėjant jo startui unikalių fizinių sugebėjimų 19-metis lietuvis kartu su kitais „Ignite“ žaidėjais dalyvavo oficialioje komandos pristatymo fotosesijoje.

Viename iš kadrų M. Buzelis užfiksuotas išskleidęs Lietuvos vėliavą, taip tarsi išsklaidydamas bet kokias abejones dėl to, kuriai šaliai atstovaus ateityje.

Matas dar praėjusių metų vasarą ne tik davė pažadą Lietuvos krepšinio federacijai (LKF), kad gins būtent lietuvių garbę, bet ir buvo oficialiai įregistruotas FIBA sistemoje kaip rinktinės narys.

LKF tikina, kad jokių kliūčių žaisti kartu nebūtų ir Ignui Brazdeikiui su M. Buzeliu, nes tik vienas jų laikomas natūralizuotu krepšininku, o tokia kvota FIBA organizuojamuose turnyruose yra leidžiama.

„Nebūtų jokių problemų, kadangi M. Buzelis dar nėra niekada atstovavęs jokiai rinktinei. Jau krepšininko užregistravimas yra faktinis jo įsiliejimas į Lietuvos rinktinę, nes reikia gauti jo leidimą ir visus asmeninius duomenis. Ir tik su jo žinia gali pateikti FIBA sistemai visus reikalingus dokumentus. Bendrąja prasme Matas jau yra Lietuvos rinktinių narys.

O I. Brazdeikis taip, jis yra natūralizuotas krepšininkas, bet kol kas nelabai ir matome, kas galėtų toks antras būti kaip Ignas ir kur čia galėtų būti problema“, – aiškino federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Nors šiemet NBA lygoje vėl smagiai darbuojasi Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, o savo šanselio laukia ir 21-erių metų Ąžuolas Tubelis, nemenkai tikėtina, kad sezonui įsibėgėjus ir ypač persiritus į antrąją pusę už Atlanto garsiausiai skambės ne kažkurio iš šios trijulės, o vieno talentingiausių išeivijos lietuvių krepšininkų – M. Buzelio – vardas ir pavardė.

Prieš porą savaičių 19-ąjį gimtadienį atšventęs atletas pretenduoja būti pirmuoju kitą vasarą vyksiančios NBA naujokų biržos šaukimu, dėl kurio kai kurie lygos kolektyvai gali netgi nuspręsti paaukoti savo sezonus, taip siekdami įgyti kuo didesnes galimybes gauti teisę pasikviesti jį pirmieji.

Prognozuojama, NBA lygos dugne šiemet turėtų murkdytis Vašingtono „Wizards“, Šarlotės „Hornets“, Detroito „Pistons“, Orlando „Magic“, Portlando „Trail Blazers“, Jutos „Jazz“, Hjustono „Rockets“ ir San Antonijaus „Spurs“ su Victoru Wembanyama. Primename, kad prieš naujokų biržą vykstančioje loterijoje daugiausiai akcijų kaip tik ir turi prasčiausios to sezono ekipos.

Ne ką linksmesnės perspektyvos piešiamos ir Indianos „Pacers“ (beje, būtent Indianapolyje vasarį vyks NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis) bei Čikagos „Bulls“, kuriame darbuojasi Artūras Karnišovas, klubams.

Įdomu, kad M. Buzelis yra gimęs Čikagoje, taigi jei reikalai nesiklostys labai sklandžiai, „Buliai“ tikrai gali pagalvoti apie šio sezono palaidojimą vardan galimai šviesesnio rytojaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją