Kartu su Arnu Butkevičiumi iš Klaipėdos į „Lietuvos rytą“ persikėlusiam M. Girdžiūnui pirmieji mėnesiai sostinėje buvo sudėtingi: įžaidėjo žaidimas bangavo, o jį persekiojo ir nemalonūs supykusių klaipėdiečių žodžiai. Vis dėlto tuomet, kai to reikėjo labiausiai, M. Girdžiūnas parodė, dėl ko suo juo buvo pasirašytas kontraktas.

Lemiamose penktose pusfinalio serijos rungtynėse atakų organizatorius pelnė 20 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o ilgai šioje serijoje vargę vilniečiai triumfavo 88:82. Pagrindinio įžaidėjo vaidmenį iš Chriso Kramerio perėmęs M. Girdžiūnas po pergalės džiaugėsi, jog jam ir komandos draugams pavyko įveikti lemiamų rungtynių spaudimą.

„Super, taip ir planavome – laimėti prie tokio didelio palaikymo. Emocijos labai geros. Spaudimas yra mūsų krepšininkų kasdienybė. Aišku, rungtynės buvo labai svarbios, manau, kad gana gerai susitvarkėme“, – kalbėjo M. Girdžiūnas, kurio komanda finalo serijoje surems ginklus su Kauno „Žalgiriu“.

M. Girdžiūnas dėl šalies čempiono vardo kovos trečią kartą karjeroje. 29 metų 188 cm ūgio krepšininkas du kartus netikėtai į finalą buvo patekęs su tuo pačiu „Neptūnu“, o prieš dvejus metus „Siemens“ arenoje jis laimėjo tokį patį lemiamą penktąjį mačą. Vis dėlto apie praeities pergales atakų organizatorius negalvoja.

„Negalvojau apie tai. Tai buvo kitos rungtynės, kita situacija. Tada laimėti buvo labai didelis įvykis „Neptūnui“. „Lietuvos ryto“ komanda kelia žymiai didesnius tikslus, patekti į finalą buvo mūsų užduotis“, – sakė M. Girdžiūnas, pridūręs, jog lemiamose rungtynėse jį motyvavo ne papildomos emocijos, o mačo svarba.

„Motyvacijos teikė tai, kad tai buvo labai didelės svarbos rungtynės, o kad prieš „Neptūną“... Tai – nebe pirmos rungtynės. Manau, kad jau susitvarkau su emocijomis“, – džiaugėsi M. Girdžiūnas.

Pastaruoju metu „Lietuvos rytas“ atsidūrė kalbų apsuptyje dėl informacijos apie permainas vyriausiojo trenerio poste nutekėjimo, kai žiniasklaidoje buvo pranešta, jog Rimą Kurtinaitį po sezono pakeis Dainius Adomaitis. M. Girdžiūnas pripažino, kad visos šios kalbos paveikia ir krepšininkus.

„Aišku, tokie dalykai visada kažkiek paveikia. Nemalonu ir mums, ir treneriui. Nežinau, manau, kad su tuo susitvarkėme. Šiandien esame finale“, – sakė gerai nusiteikęs M. Girdžiūnas, tikintis, jog „Lietuvos rytas“ iki šeštadienį prasidėsiančios finalo serijos spės atgauti jėgas ir kibs „Žalgiriui“ į atlapus.

„Ketvirtadienį pailsėsime, o po to žiūrėsime, ką daryti finale. Čia – trenerių darbas paruošti taktiką ir visa kita. Stengsimės kovoti dėl pergalių kiekvienose rungtynėse“, – žadėjo vienu „Lietuvos ryto“ lyderių tapęs atakų organizatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)