33-ejų keliose pozicijose galintis rungtyniauti 196 cm ūgio krepšininkas portalui Siol.net pasidalino mintimis apie artimiausius Slovėnijos varžovus lietuvius.

„Motyvacijos mums netrūksta. Su Lietuva žaidėme olimpinių žaidynių atrankoje, o dabar varžovai pasipildė naujais žaidėjais.

Tai nebloga komanda, kurioje visi moka žaisti“, – prieš Eurobasket startą kalbėjo Z. Dragičius, kuris po septynerių metų pertraukos vėl vilkės Slovėnijos rinktinės marškinėlius Europos čempionate.

2017 metais Z. Dragičius dėl traumos buvo priverstas praleisti auksiniu tapusias Senojo žemyno pirmenybes. Auksinį triumfą Turkijoje Zoranas stebėjo iš tribūnų, kuomet jo brolis Goranas į viršų kėlė Europos čempionų taurę.

...manau, niekas mums neprilygs greitame puolime.
Zoranas Dragičius

Pora mėnesių praėjusiame sezone „Žalgiriui“ atstovavęs ir sezoną Liublianos „Cedevita Olimpija“ klube užbaigęs Z. Dragičius pasiruošęs naujiems iššūkiams šių metų Eurobasket kovose.

„Visi esame atsipalaidavę, žinome, koks sunkus laukia čempionatas ir lengvų rungtynių čia nebus.

Žinome, kokį turime potencialą ir kur dar reikia tobulėti. Privalome išlikti atkaklūs. Tikimės demonstruoti geriausią savo krepšinį, norime laimėti medalius, bet tai nebus lengva padaryti.

Akivaizdu, visi norės įveikti Slovėniją. Kita vertus, reikia pabrėžti, kad čempionate varžysis labai talentingos rinktinės, kurios yra Europos krepšinio viršūnėje“, – teigė Z. Dragičius, stipriai prisidėjęs prie to, jog į rinktinę sugrįžtų jo vyresnysis brolis Goranas.

Zoran Dragič

„Goranas duoda komandai pridėtinės vertės. Puiku, kad jis čia, nes turime suteikti poilsio Luka Dončičiui, dėl to galime išvengti žaidimo svyravimų.

Tačiau visos rinktinės privalumas tas, kad mes jau taip ilgai žaidžiame kartu, vienas kitą pažįstame labai gerai, visi žino savo užduotis“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

Artėjant mūšiui su Lietuva, Z. Dragičius išskyrė mūsų šalies NBA aukštaūgių duetą.

„Turime žaisti greitai, manau, mūsų pranašumas slypi žaidžiant žemu penketu. Žinome, kad Lietuva turi puikią aukštaūgių liniją, kuriai vadovauja Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, mums reikės pasitempti gynyboje“, – įsitikinęs Z. Dragičius.

„Tikrai esame stipriausioje grupėje, o tai mums gerai. Tikiuosi, iškovosime pirmą vietą, o tai palengvintų mūsų tolimesnį žygį.

Žinome savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Jei gerai ginsimės ir sėkmingai kovosime dėl kamuolių, manau, niekas mums neprilygs greitame puolime“, – įsitikinęs Zoranas.

„Kartais lengviau nebūti favoritu ir iškovoti medalius, bet šiemet giname titulą ir visi sieks įveikti Europos čempionus.

Skirtingai nei 2017 metais, džiaugiuosi, kad esu rinktinės gretose. Turime panašią komandą kaip 2017 metais, bet šis Europos čempioanatas bus dar aukštesnio lygio nei prieš penkerius metus, nes šiemet žais daugiau žvaigždžių“, – pastebėjo Z. Dragičius.

Lietuvos ir Slovėnijos dvikova – rugsėjo 1-ą nuo 18:15 val.

Zoran Dragič

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis B grupėje (data, laikas, rungtynės)

09 01 d., ketvirtadienis18.15 val.Lietuva – Slovėnija
09 03 d., šeštadienis18.45 val.Lietuva – Prancūzija
09 04 d., sekmadienį15.30 val.Vokietija – Lietuva
09 06 d., antradienis18.15 val.Lietuva – Vengrija
09 07 d., trečiadienis15.30 val.Lietuva – Bosnija ir Hercegovina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją