Daugiau nei dešimtmetį "Sakalams" atstovavęs E. Kučiauskas 2007-ais tapo tuometinio Vilniaus klubo trenerio Rimo Kurtinaičio asistentu. Po to vilnietis dirbo sostinės klubo direktoriumi, o 2009-2010 m. sezone pats stojo prie "Sakalų" vairo ir tik per plauką neatvedė komandos į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamąsias varžybas.

Po ne itin sėkmingai Vilniaus klubui susiklosčiusio šio sezono starto E. Kučiauskas lapkričio viduryje paliko "Sakalų" vyriausio trenerio postą, o sulaukęs SKM pasiūlymo ilgai nedvejojo.

"Be abejo, tai naujas, bet malonus iššūkis. Be galo malonu stebėti, kaip sąžiningai ir negailėdami jėgų vaikai pluša treniruotėse, kaip auga ir formuojasi jaunos asmenybės, - tvirtina net 14-a metų LKL čempionate rungtyniavęs strategas. - Per netrumpą savo profesionalaus krepšininko karjerą sukaupiau didelį žinių bagažą, todėl vaikinams turiu nemažai ką parodyti ir papasakoti. Neabejoju, kad laukia labai įdomus sezonas".

Per savo karjerą "Sakalų", Panevėžio "Malsenos" ir Alytaus "Alitos" klubams atstovavęs E. Kučiauskas, treniruos 1995 ir 2003 metų gimimo SKM auklėtinius.

"Džiaugiuosi, kad į mūsų kolektyvą įsilieja buvę profesionalūs krepšininkai. Sostinės krepšinio mokykloje taip pat dirba kitas buvęs ilgametis "Sakalų" žaidėjas Eligijus Redeckas, - sako SKM direktorius Andrius Jančiauskas. - Neabejoju, kad krepšinio žinių ir gudrybių iš E. Kučiausko galės pasisemti ne tik mūsų auklėtiniai, bet ir karjerą tik pradedantys jauni treneriai. Juk ne kiekvienam tenka dirbti su R. Kurtinaičiu ir mokytis iš tokio krepšinio aso".

E. Kučiausko debiutas Sostinės krepšinio mokykloje įvyks jau šį ketvirtadienį (sausio 13 d.), kai Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionato rungtynėse "SKM-1995" susitiks su Varėnos "Bitėmis".

Prie "SKM-1995" komandos vairo E. Kučiauskas pakeitė Mindaugą Noreiką. Šis treneris toliau visą dėmesį sutelks darbui su "SKM-1999-Baltnetos" komanda, kuri šį savaitgalį debiutuoja MKL čempionate.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją