Svetimoje teritorijoje 86:83 laimėjusiems žalgiriečiams iki sugrįžimo į LKL finalą beliko vienas žingsnis – 2-0.

Pirmąjį mačą Garliavos sporto ir kultūros centre 69:58 laimėjo taip pat žaliai-balti.

„Manau, kad gerai žaidėme tik pirmą ir ketvirtą kėlinius. Taip blogai žaisdami antrą ir trečią ketvirčius galėjome pralaimėti rungtynes. Iš kitos pusės pagyrimai komandai, kad grįžo Panevėžyje prie tokios atmosferos iš minus 17 taškų. Suradome tiek gynyboje, tiek puolime žaidėjus, užsikūrėme ir pasiekėme pergalę. Atkinramosiose gražių pergalių nebūna, taip, kad pasiimame ją ir važiuojame į Kauną“, – spaudos konferencijoje teigė treneris Kazys Maksvytis.

Jis buvo paklaustas apie vos penkias su trupučiu minutės (visas – pirmoje mačo pusėje) aikštėje praleidusio Igno Brazdeikio nuviliantį pasirodymą (2 taškai, minus 1 naudingumo balas). Pirmame kėlinyje vos ant parketo įžengęs Iggy iškart buvo pakeistas po to, kai nusprendė ne veržtis, o atakuoti iš toli per oponentų centrą Nikolą Popovičių ir kamuolys net nelietė lanko.

„Blogai žaidė, dėl to ir nebežaidė. Nenoriu per daug išsiplėsti. Čia nėra vien kalba apie tą tritaškį. Atkrintamosiose žaidžia tie, kurie tai daro geriausiai ir yra labiausiai įsitraukę, nebėra laiko katės-pelės žaidimui“, – tvirtino strategas.

Tuo metu komentuodamas tai, kad pats jau tryliktą su puse mėnesio aria be normalesnio poilsio, K. Maksvytis vylėsi, jog šią vasarą jau pavyks rimčiau atgauti jėgas.

„Na, liko dvi savaitės, toks tas ir nuovargis. Pats pasirinkau tą kelią. Dvi savaitės. Norisi užbaigti geromis nuotaikomis ir ši vasara bus laisvesnė“, – tikino jis.

Žalgiriečiai dviem sunkiomis pergalėmis įveikė ketvirtfinalio barjerą prieš Klaipėdos „Neptūną“, ne ką lengviau jiems kol kas einasi ir pusfinalyje.

„Kartais būna komandose, kad pasibaigus kovoms Europoje atsirando toks kažkoks emocinis štilis. Bet aš manau, kad mes po truputį įsibėgėjame ir viskas bus gerai“, – apie žaidėjų motyvacijos pasisakė K. Maksvytis.

Savo ruožtu „7bet-Lietkabelis“ vairininkas Nenadas Čanakas pripažino apmaudą dėl paleistos galimybės.

„0-2. Mes bandėme padaryti viską, kad čia, Panevėžyje, būtų dar vienos pusfinalio rungtynės. Turėjome problemų kovoje dėl kamuolių, taigi žaisti su jais tapo dar sunkiau. Nesu nusivylęs, nes dėjome dideles pastangas ir kovojome. Darysime viską, kad laimėtume penktadienį. Pažadu, kad mes ir toliau kovosime“, – kalbėjo specialistas.

Serija penktadienį prasitęs Kaune.

Jei prireiks ketvirto ir penkto susitikimų, jie bus žaidžiami sekmadienį Panevėžyje ir kitą antradienį Kaune.

Kitą pusfinalio sudaro šalies čempionas Vilniaus „Ryto“ ir staigmeną ketvirtfinalyje pateikęs Jonavos „CBet“ klubas. Ten kol kas 2:0 pirmauja vilniečiai.

Pernai šiame etape susitikus toms pačioms komandoms netikėtai 3-1 triumfavo ir į didįjį finalą keliavo panevėžiečiai.

Šiemet ketvirtfinalyje žaliai-balti 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o lietkabeliečiai 2-1 palaužė aršų Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ pasipriešinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją