„Eurolyga yra mūsų svajonė, prestižiškiausias turnyras, kuriame mes tikrai norėtume varžytis, bet, deja, tam reikia labai didelių pinigų“, – dar prieš mėnesį apgailestavo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ klubo direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.

DELFI žiniomis, Lietuvos ekipa buvo pateikusi paraišką antrus metus iš eilės dalyvauti Europos taurės turnyre ir jau sumokėjusi užstatą, kai ekipos vadovybės nuomonė pasisuko 180 laipsnių.

Išmėginti jėgas su stipriausiais klubais vilnietėms pasiūlė patys Eurolygos organizatoriai, kuriems dėl moterų krepšinį kamuojančio užsitęsusio sunkmečio vis sunkiau surinkti reikiamą komandų skaičių.

Įvertinę savo kuklias finansines galimybes, klubo vadovai blaškėsi tarp dviejų alternatyvų, ir net komandos treneriams iki šios dienos nebuvo aišku, kuriame turnyre reikės startuoti.

Tačiau sulaukęs pagrindinės rėmėjos Vilniaus savivaldybės bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) palaikymo ir pažadų padėti finansiškai, klubas pasiryžo nerti į dar neištyrinėtus vandenis.

Neoficialiais duomenimis, „Kibirkštis-VIČI-IKI“ planuoja surinkti maždaug milijono litų biudžetą ir versis be legionierių.

„Šiuo metu bursime lietuvišką komandą, kurioje neturėtų būti legionierių. Žinoma, visas kortas gali sumaišyti ištraukti Eurolygos burtai“, - teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vadovas R. Gorbačiovas. – Šiuo metu norą likti komandoje išreiškė patyrusi gynėja Rima Valentienė, komandoje bus seserys Eglė ir Greta Šniokaitės, vidurio puolėjos Lina Pikčiutė ir Kristina Alminaitė. Kalbame su Mante Kvederavičiūte ir kitomis žaidėjomis. Norime, kad branduolys liktų iš praėjusio sezono ir su visomis žaidėjomis diskutuojame“.

Primename, kad nuo 2000 metų Lietuvos garbę moterų Eurolygoje gynė Vilniaus TEO (vėliau - Kauno „VIČI-Aisčių“) klubas. Praėjusią vasarą „supermergaitėms“ išleidus paskutinį kvapą, pradėta skambinti pavojaus varpais dėl Lietuvos moterų krepšinio ateities - daugelis specialistų buvo įsitikinę, kad neturėdama bazinio klubo Eurolygoje Lietuvos rinktinė taps nekonkurencinga. Todėl „VIČI-Aisčių“ sostą perėmusių „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkių dalyvavimo Eurolygoje buvo ypač suinteresuota LKF.

Tiesa, yra ir kita medalio pusė: auginti jaunas krepšininkes pasiryžusiam „Kibirkšties-VIČI-IKI“ klubui gali grėsti „VIČI-Aisčių“ ekipos, kuriai ir dvigubai didesnis biudžetas nepadėjo išvengti triuškinančių pralaimėjimų Eurolygoje lavinos, likimas.

Moterų Eurolygoje, kurios burtai bus traukiami penktadienį, liepos 5 d., šiemet žais 20 komandų iš 11 šalių.

Be „Kibirkšties-VIČI-IKI“, turnyre debiutuos prancūzų Lato BLMA ir turkų Kaizerio „Kaski“ ekipos.

Turnyro dalyvės: Zagrebo ZBC (Kroatija), Prahos ZVVZ USK, Brno „BK Imos“ (abi Čekija), Buržo „Basket“, Lato BLMA (abi Prancūzija), Šoprono „Uniqa Euroleasing“, Gioro „Uni“ (abi Vengrija), Skijaus „Famila“ (Italija), Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ (Lietuva), Polkovicės CCC, Krokuvos „TS Wisla“ (abi Lenkija), Jekaterinburgo UMMC, Maskvos srities „Sparta&K“, Orenburgo „Nadežda“ (visos Rusija), Salamankos „Perfumerias Avenida“, Rivo „Ecopolis“ (abi Ispanija), Košicės „Good Angels“ (Slovakija), Stambulo „Fenerbahce“, Stambulo „Galatasaray“ ir Kaizerio „Kaski“ (visos - Turkija).

Primename, kad 2012 m. iširus Kauno „VIČI-Aisčių“ komandai, Lietuva liko be moterų Eurolygos komandos.

„Kibirkštis-VIČI-IKI“ šiemet pirmą kartą klubo istorijoje triumfavo Lietuvos čempionate. Be to, jos iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, pasipuošė Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) bronzos medaliais, o Europos taurės varžybose iškovojo 2 pergales bei patyrė 2 pralaimėjimus ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Pasirengimą naujam sezonui vilnietės pradės rugpjūčio mėn. antroje pusėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)